Štítky: | Škola |

Zápisy do hradeckých základních škol se kvapem blíží

Ilustrační foto | Zdroj: Pixmac
Ilustrační foto | Zdroj: Pixmac

Přes tisícovku dětí očekávají 17. a 18. ledna první třídy sedmnácti základních škol zřizovaných městem Hradec Králové. Zápisům předcházely na všech městských základních školách dny otevřených dveří, kam mohly děti přijít a školu spolu s rodiči v předstihu poznat.

Prvňáčci tak zaplní přes čtyři desítky prvních tříd, podle královéhradecké radnice je kapacita škol dostačující. Své místo si v lavicích najde každý prvňáček, rodiče si mohou pro své dítko vybrat jakoukoliv základní školu.

Hlavním kritériem výběru základní školy pro budoucího prvňáčka však zůstává spádová oblast, jejíž stanovení obci ukládá školský zákon. "Kromě spádové oblasti mohou rodiče pro své dítě vybrat školu podle nabídky školního vzdělávacího programu, podle pověsti či důvěry v profesionalitu pedagogů," uvedla mluvčí města Magdalena Vlčková.

Pomoci v rozhodování mohly na příklad dny otevřených dveří. „K zápisům by mělo podle  statistik přijít o něco více dětí než v loňském roce. Kapacita městských základních škol je dostatečná, zaplněna je zhruba z necelých osmdesáti procent,“ vysvětlila Anna Maclová, náměstkyně primátora zodpovědná za gesci školství. 

Zápis do 1. tříd základních škol zřizovaných městem Hradec Králové se uskuteční v pátek 17. ledna 2014 od 13 do 17 hodin a v sobotu 18. ledna 2014 od 9 do 12 hodin. U zápisu rodič či jiný zákonný zástupce dítěte předloží občanský průkaz, rodný list dítěte včetně jeho zdravotního průkazu. 

Jak zápis probíhá? "Přijatí žáci obdrží u zápisu registrační číslo, pod kterým budou po celou dobu přijímacího řízení evidováni. Výsledky přijetí žáka budou ředitelem školy oznámeny do třiceti dnů ode dne konání zápisu, a to vyvěšením registračních čísel na úřední desce školy nebo na jiném obvyklém místě určeném pro vyhlášení správních rozhodnutí, ale i způsobem umožňující dálkový přístup po dobu 15 dnů," popsala proces zápisu dětí do škol a oznámení výsledků mluvčí radnice Vlčková.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Škola v Úprkově ulici otevře novou venkovní učebnu na střeše a opravený pavilon

Před rokem byla v Základní škole Úprkova v Hradci Králové zahájena rozsáhlá rekonstrukce pavilonu druhého stupně. Kromě dílčích oprav vnitřních a vnějších rozvodů sítí zde bylo vystavěno také jedno patro nových odborných učeben včetně moderního vybavení, zelená střecha s…
Čtěte více

Hradecká škola pro děti se sluchovým postižením získala prestižní ocenění

Vyšší odborná škola, střední škola, základní a mateřská škola Štefánikova v Hradci Králové, která vzdělává žáky se sluchovým postižením a poskytuje i sociální službu rané péče a poradenství, obdržela prestižní ocenění Excelentní organizace. Ve 20. ročníku soutěže Národní ceny…
Čtěte více

V pátek se v hradeckých školách bude učit

V úterý ministr zdravotnictví doporučil ředitelům základních a středních škol vyhlásit na pátek 25. září ředitelské volno. Rozhodnutí uzavřít městské základní školy bylo ponecháno na ředitelích, mezi kterými došlo ke shodě. Výsledkem je, že všechny hradecké základní školy…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme