Za poslední chybějící pozemek pod budoucí dálnicí zaplatí město

Ilustrační foto | Zdroj: Archiv
Ilustrační foto | Zdroj: Archiv

Poslední pozemek, jehož nedařící se výkup blokuje dostavbu dálnice D11 u Hradce Králové, by se přece jen mohlo podařit vykoupit. Na této akci totiž začalo pracovat samo města Hradec Králové. Zpravodajství České televize to potvrdil primátor města Zdeněk Fink.

Poté, co se státu nezdařilo výkup pozemku Ludmily Havránkové a Jaroslavy Štrosové uskutečnit, se aktivity chopilo samo město a Ředitelství silnic a dálnic.

„Zkusíme odkoupit pozemek od paní Štrosové a pak se uvidí,“ uvedl Zdeněk Fink, primátor Hradce Králové. Podle něj chce město vlastníkům chybějících pozemků nabídnout výrazně více, nežli nabídnul stát. Jeho ceny totiž za poslední dobu klesly ze sta korun za metr čtvereční na pouhých třicet.

Podobný případ už silničáři spolu s městem kdysi řešili při výkupu pozemků u Opatovic, kde se rozšiřovala silnice. Poté, co město pomůže s výkupem chybějících pozemků o rozloze zhruba 2 700 metrů čtverečních, smění je za ty, které v Hradci Králové patří státu. Jedním z takových je na příklad pozemek pod královéhradeckým terminálem hromadné dopravy, za který radnice platí dva miliony korun každý rok.  

Paradoxem celého výkupu pozemků pro dostavbu dálnice D11 zůstává fakt, že už před několika lety farmářka Štrosová svůj pozemek darovala. Problém s přijetím daru ovšem nastal na straně státu, kdy ministerstvo financí nepřijalo z administrativních důvodů darovací smlouvu.

Další články na téma dostavby dálnice D11 až k hranici Hradce Králové najdete také zde.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Protihlukové stěny uleví obyvatelům Svobodných Dvorů

Obyvatelé Svobodných Dvorů v Hradci Králové se dočkají nových protihlukových stěn, díky nimž se v jejich lokalitě sníží hluk z blízké dálnice. Zatím probíhají přípravné práce, samotná stavba má být zahájena v úvodu letních prázdnin. S tím se pojí také omezení na téměř…
Čtěte více

Dálnice z Hradce do Prahy už je bez omezení

Pokud budete chtít jet na Prahu od Pardubic po dálnici, už to zvládnete bez nadávek a návratu po zúženém úseku do Hradce. Největší letošní oprava českých dálnic je hotová. Stavební firmy obnovily za 47 dní 17 kilometrů dálnic D11 a D35 u Hradce Králové. V pátek do odpolední…
Čtěte více

Město změří hluk z dálnice D11. Chtějí to lidé z Plačic a Svobodných Dvorů

Na žádost obyvatel a komisí místních samospráv Plačice a Svobodné Dvory nechá město Hradec Králové provést další kontrolní měření hlukového zatížení v souvislosti s pokračováním výstavby dálnice D11. Jeho výsledkem bude oponentní posudek k měření, které bude mít k dispozici…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme