Vánoční trhy v Hradci zpestří novinka. Umělé kluziště

Letos zimu v Hradci zpestří umělé kluziště
Letos zimu v Hradci zpestří umělé kluziště | autor: pixabay.com

Velké venkovní umělé kluziště letos oživí Vánoční trhy na Velkém náměstí. Bude se bruslit na ploše velké 28x14 metrů. Hradečtí zastupitelé minulý týden schválili 3,5 milionu korun, za které by měly technické služby pořídit samotné kluziště a další potřebné vybavení. Možnost zabruslit si v centru města pod širým nebem budou mít Hradečáci po celou zimu. Po skončení vánočních trhů se kluziště přesune na Masarykovo či Ulrichovo náměstí, kde bude přístupné až do března. Informaci přináší web Salonky HK.

Kluziště bude možné poprvé vyzkoušet na vánočních trzích na Velkém náměstí. Letos se trhy uskuteční od 8. do 22. prosince. „Zrovna dáváme do kupy program vánočních trhů a máme pro Hradečáky krásné překvapení – kluziště. Program bude bohatý jako minulý rok a bude i nové atraktivnější rozmístění stánků. Bližší podrobnosti k programu trhů brzy zveřejníme,“ řekla Salonkám náměstkyně primátorky pro kulturu Ilona Dvořáková.

Kluziště s rozměry 28x14 metrů nebude mít přírodní led, ale umělý povrch. „Rozhodli jsme se použít umělý povrch. Vyptával jsem se ve městech s venkovním kluzištěm s přírodním ledem a zjistil jsem, že od toho vzhledem k vysokým provozním nákladům odcházejí,“ vysvětlil náměstek primátorky pro sport Miroslav Hloušek (ODS), který si vzal projekt na starost. Kluziště bude ohraničené mantinely, kolem budou lavičky na přezutí a plocha, která zabrání ztupení nože bruslí.

Návštěvníci si bruslení pod širým nebem užijí i po Vánocích, jen na jiném místě. Mezi svátky musí kluziště Velké náměstí opustit kvůli parkovací ploše, kterou bude zabírat. Přesune se buď na Masarykovo, nebo Ulrichovo náměstí. Které z míst bude lépe vyhovovat si nechá město poradit dodavateli. Pokud počasí dovolí, zůstane kluziště veřejnosti přístupné až do jara. „Kluziště by mohlo být každou zimu otevřené od prosince do března. Mimo sezónu bude uklizené ve skladu Technických služeb na letišti v některém z úlů po letadlech. Tam je tma a zima, což je pro kluziště ideální,“ uvedl náměstek Pavel Vrbický (Piráti) zodpovídající za Technické služby.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Umělé kluziště bude během zimy cestovat po městě

Umělé venkovní kluziště, které letos poprvé doplnilo vánoční trhy na Velkém náměstí, bude možné využívat celou zimu. Po svátcích se přesune na Masarykovo náměstí, kde bude bruslařům k dispozici přibližně měsíc. Na další dva měsíce se pak opět přesune jinam, umístěno bude v…
Čtěte více

ZVEME: Na vánoční trhy, procházku adventním Hradcem a koncert Dalibora Jandy

Druhý adventní víkend bude v Hradci Králové opět nabitý předvánočními akcemi. Dnes startují v historickém centru města vánoční trhy, Velké náměstí se zaplní stánky i kulturním programem, který potrvá až do Vánoc. Dalibor Janda v Hradci oslaví 70. narozeniny velkolepým koncertem,…
Čtěte více

Vánoční trhy omezí dopravu a parkování. Pojede na ně speciální autobusová linka

Prostory Velkého náměstí se ve dnech od 8. do 22. prosince zaplní prodejními stánky, atrakcemi a scénami s bohatým kulturním programem. S ohledem na předpokládaný velký počet návštěvníků vánočních trhů a jejich bezpečnost, bude omezen vjezd na náměstí pro všechna vozidla mimo…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme