Štítky: | UHK | Univerzita Hradec Králové |

UHK se chlubí svou činností, slavit se bude i Den učitelů

Ilustrační foto | Zdroj: UHK
Ilustrační foto | Zdroj: UHK

Univerzita Hradec Králové je po celý tento týden otevřena veřejnosti. Během pěti dnů se v jejích prostorách na „Pedagogických dnech“ představí nejen mnoho zajímavých témat, ale také mnoho zajímavých přednášejících a debaterů. 

Za jednou z „hvězd“ se královéhradečtí posluchači i z řad veřejnosti mohou vydat už ve středu. Tématu dětského diváka a televize jako veřejné služby se bude věnovat programový ředitel České televize Milan Fridrich. 

Pedagogické dny, které do Hradce Králové přináší festival odborných přednášek, workshopů a konferencí, jsou už tradiční akcí Pedagogické fakulty UHK. „Letošní celotýdenní odborné setkání proběhne od 25. do 29. března 2013 v prostorách Objektu společné výuky v Hradecké ulici v Hradci Králové,“ informoval Ondřej Tikovský, mluvčí královéhradecké univerzity. 

Pedagogické dny také připomínají Den učitelů, který se slaví ve čtvrtek 28. března. Nejen pedagogové tak slaví výročí narození „učitele národů“ Jana Amose Komenského.

Letos jsou velkým tématem Pedagogických dnů média

Univerzita Hradec Králové veřejnost láká především na dvě hlavní přednášky. „Aula v Objektu společné výuky ve středu 27. března 2013 ve 14 hodin přivítá programového ředitele České televize Milana Fridricha, jehož vystoupení bude směřovat k problematice televize veřejné služby ve vztahu k dětskému divákovi,“ zve Ondřej Tikovský. Milan Fridrich je osobnost, která mediální svět zná z mnoha stránek. Nyní je programovým ředitelem ČT, ale má za sebou dlouholetou praxi ve zpravodajství. 

Ve čtvrtek v poledne se ve stejných prostorách uskuteční další zajímavá přednáška, tentokrát od Jana Jiráka. Ta by měla posluchačům rozšířit obzory v tom, jak nás média ovlivňují a jaké změny díky nim naše společnost prožívá. Jan Jirák působí na Univerzitě Karlově a je světově uznávanou kapacitou ve studiu médií.

V pondělí se na půdě fakulty už představila trojnásobná olympijská medailistka Květa Jeriová-Pecková, která hovořila o fair play na základních a středních školách. 

Jako zajímavost pro veřejnost připravila Katedra výtvarné a textilní tvorby komentované prohlídky v Muzeu východních Čech anebo v Galerii moderního umění Hradec Králové. Zájemci se mohou zapojit také do mnoha worshopů a praktických dílen s tématy jako je plstění, batiky a další. 

Dnešní večer zakončí slavnostní koncert. Filharmonie Hradec Králové a Hudební katedra Pedagogické fakulty se v sále filharmonie na Eliščině nábřeží představí s díly od Mozarta, Dvořáka anebo Gershwina.   

Podrobný program Pedagogických dnů

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Po dvou letech oprav se otevřela budova filozofické fakulty na náměstí Svobody

Významná vzdělávací a výzkumná instituce v Královéhradeckém kraji, Univerzita Hradec Králové (UHK), po dvouleté pauze zpřístupnila zrekonstruovanou budovu filozofické fakulty na náměstí Svobody v Hradci Králové. Opravy vyšly na více jak 200 milionů korun. Na území…
Čtěte více

Dvě stovky studentů hradecké univerzity pomáhají dětem s online výukou

Sami mají distanční výuku, která je pro ně jistým nepohodlím, ale i tak pomáhají. Řeč je o dvou stovkách budoucích učitelů z Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové, kteří momentálně pomáhají dětem na základních školách s online výukou, informuje Český rozhlas Hradec…
Čtěte více

Promoce se kvůli pandemii nekonají, na univerzitu nastoupí jen zlomek zahraničních studentů

Na Univerzitu Hradec Králové začnou přijíždět v druhé polovině září jako každý rok zahraniční studenti. Tento semestr jich ale kvůli pandemii koronaviru bude studovat v Hradci Králové zhruba jen desetina, převážně ze zemí Evropské unie. Univerzita zrušila i všechny ceremonie…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme