Strážníci kontrolují hřiště, nalézají na nich nebezpečné stříkačky

Strážníci při kontrolách dětských hřišť a okolí | Foto: MpHK
Strážníci při kontrolách dětských hřišť a okolí | Foto: MpHK

Ani o prázdninách strážníci Městské policie Hradec Králové nevynechávají preventivní akce, které se týkají těch nejmenších Hradečanů. V těchto dnech právě kontrolují dětská hřiště a jejich blízké okolí.

A co nacházejí? Pro laika až překvapivý počet injekčních stříkaček či jinak nebezpečného materiálu. Stříkaček našli už více jak tři sta. Podle městských strážníků je ale Hradec Králové stále jedním z nejbezpečnějších měst v České republice.

K již tradiční letní "akci" Městské policie Hradec Králové patří důkladné kontroly děských hřišť a pískovišť. Hlídky městských strážníků se nezaměřují pouze na centrum města Hradec Králové, ale také na jeho okrajové části. "Strážníci kontrolují tato místa průběžně během celého kalendářního roku. V letních měsících však kontroly ještě zvyšují, a to především proto, že se zde pohybuje daleko víc dětí, než v průběhu školního roku," popsala Eva Čížková, tisková mluvčí Městské policie Hradec Králové.

Strážníci chtějí svými kontrolami předejít možnému nebezpečí, které dětem hrozí, pokud by se k takovému předmětu jako je injekční stříkačka nebo jiný zdravotně závadný materiál dostaly. Manipulace s ním je samozřejmě nebezpečná i pro dospělé, proto je vždy lepší takový nález ohlásil na městskou policii na telefonní číslo 156. "K dnešnímu dni strážníci na území města nalezli, nebo byli občany upozorněni, na 326 volně ležících injekčních stříkaček," upřesnila počet mluvčí Čížková.

Nalezené injekční stříkačky musí hlídky strážníků zlikvidovat tak, že je umísťují do speciálních kontejnerů, z nichž jsou pak odborně odstraněny.

I když se počet nalezených stříkaček jeví obyvatelům jako vcelku vysoký, mluvčí městské policie ubezpečuje, že město Hradec Králové je i z hlediska této problematiky bezpečné město, alespoň v celorepublikovém průměru.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Přes Portál Bezpečí se strážníci mohou na volajícího napojit přes video

Hradecké městské policii bude v práci od 1. února pomáhat nová aplikace Portál Bezpečí. Díky ní se budou moci operační důstojníci při telefonickém hovoru na lince 156 spojit s volajícím přes video, chat a zajistit i jeho lokalizaci. Pro spuštění všech těchto funkcí bude volající…
Čtěte více

Město chce v ulicích více strážníků i asistentů prevence kriminality

Počet strážníků městské policie v Hradci Králové by se měl do dvou let zvýšit o desetinu. S udržováním pořádku ve městě jim dlouhodobě pomáhají i takzvaní "asistenti prevence kriminality." I těch by mělo ve městě postupně přibýt. Počítá s tím nový koncept prevence kriminality,…
Čtěte více

Nové kamery pomohou strážníkům v práci

Kvalitnější záznamy i efektivnější dohled nad dodržováním veřejného pořádku bude mít nyní Městská policie Hradec Králové díky obnově tří kamerových bodů za téměř 260 tisíc korun. Půjde o kamery na rohu ulic V Kopečku a Rokitanského, ale také na Masarykově a Ulrichově náměstí.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme