Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Sparta si z Hradce odváží dva body za výhru v prodloužení

Foto: mountfieldhk.cz
Foto: mountfieldhk.cz

Hradečtí hokejisté trápící se v koncovce prohráli šest z posledních sedmi útkání.

Tuto nelichotivou bilanci chtěli zvrátit v 28. kole soutěže, ve kterém na svém ledě přivítali v neděli večer pražskou Spartu. Vytyčený cíl splnili pouze částečně, když po sympatickém výkonu podlehli Pražanům 2:3 v prodloužení.

Neproměněné hradecké šance se staly alfou i omegou utkání

Hradečtí hokejisté od první minuty hráli bez přehnaného respektu ze svého soupeře a první třetina tak byla plná tvrdých soubojů u hrazení a šancí na obou stranách. Hrálo se ve vysokém tempu, Hradec v první části hry Spartu přestřílel 8:6, ale i přesto na světelné tabuli svítilo skóre 0:1. O vstřelení branky soupeře se postaral v 10. minutě Jan Buchtele, který střílel po přihrávce od Soboliče do odkryté branky.

Ve druhé třetině domácí hokejisté polevili, hosté se dostali do tlaku a bylo otázkou času, kdy se jim podaří navýšit své vedení. Trest přišel ve 35. minutě po akci 2 na 1. Jan Piskáček vyslal dlouhým pasem do předu dvojici svých spoluhráčů a Lukáš Pech vzal zakončení na sebe, když se štěstím propasíroval puk do branky skulinkou mezi Kacetlovými betony – 0:2. 

Ve 37. minutě se domácím hokejistům nabídla šance na snížení, když na trestnou lavici putoval Michal Barinka za krosček. Jenže o devět sekund později Lukáš Vantuch sekl protihráče a pakoval se za katr také. Do konce druhé části hry se již skóre neměnilo. 

Hradec se nevzdal a dokázal vyrovnat

Ve třetí třetině jako by domácím hráčům vadila nezvykle tižší atmosféra, než na kterou jsou od domácích fanoušků zvyklí. Sparta najednou narazila na tuhý odpor a co víc, sama se dostala pod tlak. Ve 44. minutě se příznivci Mountfieldu HK nestačili divit, co to svěřenci Petera Draisaitla dokážou předvádět. 

V čase 43:02 Tomáš Mertl z otočky snížil na 1:2 a hala se dostala do varu. Kotel hradeckých fanoušků i diváci na tribunách správně vycítili, že teď je ten správný čas hnát hradecké hokejisty do boje. Zatímco bouřlivá atmosféra v ochozech nebrala konce, děly se na ledě věci. Hradecký tlak logicky vyústil v nedovolené zákroky soupeře. Pouhých čtrnáct vteřit po vstřelení Mertlovi branky putoval na trestnou lavici Ďaloga za hrubost. O devatenáct sekund později k němu přisedl Kumstát za podražení. 

Domácím se tak naskytla jedinečná šance na vyrovnání, kterou dokázali využít 46 vteřin od vstřelení první branky. Po přihrávce od Reného Vydareného napřáhl kousek za modrou Tomáš Slovák a nekompromisní dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:2.

Touha ani počet střel k vítězství nestačily

Další branka v normální hrací době již napadla a to i přes obrovský tlak a počet střel královehradeckých hokejistů na sparťanskou branku a tak přišlo na řadu nevyzpytatelné prodloužení. V něm hned v první minutě zapomněla hradecká obrana před Kacetlovou brankou zcela volného Jaroslava Hlinku, který se štěstím dorazil kotouč za záda výborně chytajícího domácího golmana – 2:3 pp.

Utkání v ochozech královehradeckého zimního stadionu sledovalo  4.228 diváků, kteří podle svých slov především díky hře domácích hokejistů ve třetí třetině neodcházeli domů zklamáni.

Příští utkání sehraje hradecký Mountfield v pátek 12.12. v Liberci a dva dny později již přivítá va svém ledě odvěkkého rivala z Pardubic v tradičním východočeském derby.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme