Rodiče nemusí v době zavřených školek a jeslí platit školkovné

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | autor: Pixmac

Od začátku března jsou doma téměř všechny děti ze základních a mateřských škol, které vláda v rámci mimořádných opatření proti šíření koronaviru uzavřela. Hradec Králové proto odpustí rodičům část poplatku za pobyt dětí v mateřské škole, jeho výše se bude odvíjet od návratu dětí zpět do škol. V minulém týdnu také město odpustilo březnové paušální poplatky za pobyt dětí v Jeslích Orlická.

„Poplatek za pobyt jednoho dítěte v hradecké mateřské škole je za jeden měsíc 600 korun. Pokud se děti do mateřinek během příštího týdne nevrátí, což je pravděpodobné, odpustíme platbu za celý březen. Když by se vrátily dříve, bude odpuštěná částka vypočítána v poměru dní, které děti ve škole strávily. Rodičům pak bude tato částka buď proplacena nebo převedena na následující měsíce,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Podrobnější informace k odpuštění části školkovného bude v následujícím týdnu zveřejňovat každá mateřská škola na svých webových stránkách. Město Hradec Králové provozuje 33 mateřských škol, z toho 18 samostatně a 15 jako součást základní školy.

Město již v minulém týdnu také odpustilo paušální poplatek za pobyt dětí v Jeslích Orlická. „Odpuštění poplatku, i když zařízení není využíváno, není bohužel v dnešní koronavirové době samozřejmost. Z naší strany to považujeme především za vstřícný krok vůči rodinám,“ doplnil primátor.

Jesle Orlická musely být uzavřeny zejména z důvodu problematického zajištění stravy, kterou odebíraly z vedlejší mateřské školy. Odpuštěná částka za pobyt jeslích pro 63 hlášených dětí vyjde město na 128 tisíc korun.

V Hradci zůstávají i nadále v provozu tři základní školy Josefa Gočára, Štefcova a Sever v Lužické ulici a mateřská škola Kamarád ve Veverkově ulici, které jsou určené pro děti pracovníků integrovaného záchranného systému. Ostatní školy a školky jsou od 1. března zavřené.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Nemocnice má k dispozici inovovanou vakcínu proti COVID-19. Zájem o ni příliš není

Hradecká fakultní nemocnice už očkuje zájemce inovovanou vakcínou proti COVID-19 od společnosti Pfizer/BioNTech. Očkovací centrum současně rozšiřuje svou provozní dobu na každý pracovní den, v posledních týdnech se s ohledem na zájem veřejnosti očkovalo pouze dva dny v týdnu.…
Čtěte více

Pacientů s covidem v hradecké fakultní nemocnici ubývá

Počet pacientů hospitalizovaných v hradecké fakultní nemocnici s onemocněním COVID-19 i nadále klesá. Začátkem dubna jich bylo v nemocnici hospitalizováno zhruba pět desítek, zatímco na začátku března se číslo pohybovalo kolem 75. Nemocnice připravuje od příštího týdne postupný…
Čtěte více

Po dvou letech přijdou děti k zápisu osobně, hradecké školy přijmou i žáky z Ukrajiny

V Hradci Králové se letos zápisy do prvních tříd základních škol uskuteční v pátek 8. dubna a v sobotu 9. dubna. Děti tak po dvou letech pandemie koronaviru přijdou do školy osobně. Hradecké školy budou přijímat i děti z Ukrajiny. Ty budou mít v Hradci Králové zápis 17. června.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme