Příznivci hip hopu se sjíždějí do Hradce, loni jich dorazilo 20 tisíc

Loni na festival dorazilo 20 tisíc lidí | Foto: festival Hip Hop Kemp
Loni na festival dorazilo 20 tisíc lidí | Foto: festival Hip Hop Kemp

Tento čtvrtek 21. srpna startuje v hradeckém Festival parku v areálu letiště třídenní festival Hip Hop Kemp.

Oblíbená hudební akce se letos koná už po třinácté. Na největší hiphopovou událost ve střední Evropě se stejně jako v loňském roce chystají desetitisíce návštěvníků z celé Evropy, ale i ze zámoří. Kromě skvělé muziky si v Hradci Králové až do soboty užijí bohatý doprovodný program.

Hudební hvězdy z Česka i ze zahraničí

Festival letos láká jak na domácí interprety, tak na zahraniční hvězdy. Kdo všechno na akci vystoupí se dozvíte zde.

„Hip Hop Kemp se letos odehraje po třinácté, ale na rutinu rozhodně zapomeňte. Festivalový tým stále vymýšlí, jak udělat každý ročník lepší než ten předešlý a jak si zároveň udržet kvalitu line-upu a pověstnou atmosféru. S tím souvisí i jedno kempové specifikum, kterým je účast kapel a fanoušků z celé Evropy. Starý kontinent nabízí nespočet kvalitních projektů, subžánrů, stylů, příchutí a barev. Každý rok můžete to nejzajímavější vidět ve Festivalparku v Hradci Králové,“ popisují jedinečnou akci její pořadatelé.

Na letiště se dostanete zdarma kyvadlovou dopravou

Festivalový areál se otevírá ve středu ve dvanáct hodin a poslední návštěvníci ho musí opustit do neděle opět do dvanácti, kdy kemp zavírá. Na festival bude stejně jako loni zajištěna obousměrná kyvadlová doprava na trase Terminál HD – Letiště, která bude dále zastavovat na zastávkách Hlavní nádraží, Obchodní dům Tesco a Akademika Bedrny.

Klasickou autobusovou dopravu kromě toho posílí Seznam.cz autobus, který bude viditelně označen. „Tato speciální kyvadlová doprava je samozřejmě pro všechny návštěvníky zdarma,“ doplňují organizátoři.

Festival apeluje na udržování pořádku v areálu

Stejně jako festival Rock for People, který nedávno v Hradci proběhl, i Hip Hop Kemp své fanoušky nabádá k udržování pořádku a čistoty.

Ve festivalovém městečku by mělo být umístěno dostatečné množství košů a kontejnerů. „I letos si návštěvník kempového městečka zaplatí 50 korun vratnou zálohu a dostane prázdný pytel. Když ho při odjezdu z městečka vrátí naplněný svými odpadky, bude mu záloha vrácena. Tímto způsobem chceme dbát na čistotu a hygienu v kempovém městečku,“ připomíná na svých stránkách vedení festivalu.

Festival Hip Hop Kemp se poprvé uskutečnil v roce 2002 na pardubickém koupališti Cihelna. Už po dvou letech se ale stěhoval do Hradce Králové. Nejdříve své zázemí nalezl na Stříbrném rybníku v Malšově lhotě, od roku 2005 se již pravidelně koná v areálu letiště. Loni akci navštívilo kolem dvaceti tisíc účastníků.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Opaťák fest, Kára Day nebo do Divadla Drak

Co čeká Hradečáky o víkendu? Na Opatovickém rybníku se koná festival, na Šrámkově statku v Pileticích zahrají Malina Brothers, na Polygonu se chystá takzvaný Kára Day. S dětmi můžete vyrazit do Divadla Drak nebo na pohádku do kempu Stříbrný rybník.
Čtěte více

ZVEME: Hradec o víkendu pohltí festivaly hudby, divadla, jídla i piva

O víkendu můžete v Hradci Králové jíst, pít, poslouchat hudbu, sledovat filmy i divadelní představení. Do Amfiteátru na Chlumu zavítají slavní čeští herci s kusem Víš přeci, že neslyším, když teče voda. Letní kino Širák zve na film Buď chlap! V Žižkových sadech bude…
Čtěte více

ZVEME: Noční Hradec zažijete z Bílé věže i na koloběžkách

Prodloužený víkend v Hradci Králové nabídne Skutečný festival chutí, Noční koloběžkování i noční prohlídku hradecké dominanty Bílé věže. Pondělní státní svátek Den vítězství si můžete připomenout s Československou obcí legionářskou na Eliščině nábřeží u Památníku Tří odbojů…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme