Plavecký bazén i Městské lázně se v létě na čas uzavřou

Plavecký bezén 50 m | Foto: SNHK
Plavecký bezén 50 m | Foto: SNHK

Letní sezóna bude i letos pro plavecký bazén a Městské lázně v Hradci Králové ve znamení oprav a s tím také souvisejícím uzavřením. 

Královéhradecká plavecká padesátka zavře své dveře na celý červenec a lázně na téměř celé září. Po znovuotevření na návštěvníky budou čekat nové šatny, toalety, upravené sauny a další vylepšení. V době uzavírek mohou sportovci využívat další vodní areály, třeba Koupaliště Flošna. 

Plavecký bazén a Městské lázně Hradec Králové v letní sezóně roku 2013 na čas omezí svůj provoz.

Provozovatel obou vodních areálů, Správa nemovitostí Hradec Králové, totiž na letní období naplánovala termíny odstávky. Důvodem uzavření jsou práce, které nelze udělat za běžného provozu. Provozovatel tedy na základě zkušeností z předchozích let vypracoval harmonogram jednotlivých prací a doufá, že práce a termíny nic nezkoplikuje a neprodlouží. 

Plavecká padesátka projde údržbou

Plavecký bazén se uzavře od 8. do 28. července. Podle informací ze Správy nemovitostí Hradec Králové si sportovci po uzavírce mohou v bazénu znovu zaplavat 29. července 2013. "Provozování Plaveckého bazénu 50 m již v srpnu je hradeckou veřejností hodnoceno velmi kladně, protože voda ve venkovních přírodních nádržích většinou nesplňuje kvalitu vody pro koupání a návštěvnost bývá v průměru 400 návštěvníků denně," vysvětlila zvolený termín uzavírky a znovuotevření Jaroslava Bernhardová, ředitelka SNHK.

V prostorách plavecké padesátky jsou v plánu údržbářské práce jako opravy toalet, vymalování veřejných prostor, opravy obkladů a dlažeb a další úklidové práce. Kontrolou projdou jednotky vzduchotechniky, filtry a dojde také na dezinsekci objektu anebo opravu výtahu.

"Možnost koupání pro veřejnost po dobu odstávky je v Městských lázních, které jsou v provozu celé prázdniny a na Koupališti Flošna," doplnila ředitelka Bernhartová. 

Městské lázně se uzavřou na celé září     

Uzavření Městských lázní proběhne o dva měsíce později, v době od 9. do 27. září, zahájení provozu je pak naplánováno na 28. září 2013. "Měsíc září je pro provádění prací v Městských lázních nejvýhodnější," uvedla ředitelka SNHK.

Po otevření Městských lázní čekají na návštěvníky nové převlékací kabiny v prostoru šaten anebo úpravy v saunovém oddělení. Proběhnou i údržbové práce jako je malování veřejných prostor, oprava obkladů, dlažeb a oprava spárování, kontrola a oprava tobogánu a vlnobití.

V době uzavření lázní mohou Hradečané zavítat do sousedního Plaveckého bazénu 50 m a pokud bude ještě přát počasí, tak také na Koupaliště Flošna.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Květen v městských lázních bude ve znamení výhod a akcí

Květen bude měsíce, kdy v hradeckých městských lázních pořádají spoustu akcí pro svoje návštěvníky. Které to budou? Například za 10 návštěv jeden celodenní vstup zdarma, májové svátky a víkendy se sklenkou sektu i aquahrátky pro rodiny s dětmi. Vstupy není utné nasbírat pouze v…
Čtěte více

Na Flošně vzniknou další venkovní toalety, stávající počet nestačí

Návštěvníci koupaliště Flošna se dočkají nového sociálního zařízení. Díky úspěšné letní sezoně je možné převést z rozpočtu Správy nemovitostí Hradec Králové do rozpočtu města částku ve výši dva miliony korun. Z ní bude v příštím roce financována projektová dokumentace, zbývající…
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, výstavu Lega nebo do hradeckého aquacentra

Podzimní prázdniny a státní svátek 28. října slibují v Hradci Králové nejen oslavy dne vzniku samostatného Československa, ale třeba i bonus v hradeckém aquacentru v podobě 20 minut zdarma. Bude se hrát hokej i fotbal, můžete vyrazit na halloweenskou party nebo na velkou…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme