Štítky: | Cyklisté | Parkovací dům pro kola |

Parkovací dům přivítal jubilejní cyklistku s pořadovým číslem 25 tisíc

| autor: hradeckralove.cz

Parkovací věž pro kola stojí na Riegrově náměstí u vlakového nádraží v Hradci Králové teprve od února loňského roku. Cyklisté si ji ale natolik oblíbili, že tento týden prolomili rekord. Zaparkovali tu zde už neskutečných 25 tisíc bicyklů. Unikátní projekt prosklené věže, který nemá obdoby u nás ani v celé Evropě, by se měl také zanedlouho dočkat svého rozšíření. Parkovací domy pro kola se chystají i na dalších místech v krajském městě, například v blízkosti Fakultní nemocnice Hradec Králové.

Jubilejní návštěvnicí je studentka z Hradce

„Parkovací věž pro kola využil v úterý 14. října cyklista s pořadovým číslem 25 tisíc,“ potvrdila jubilejního návštěvníka tisková mluvčí královéhradeckého magistrátu Magdaléna Vlčková. Věž, do které se vejde přesně 116 kol, se stala velmi oblíbenou zvláště kvůli své přijatelné ceně pět korun, kterou tu cyklisté za jednodenní parkování nechají. A to vše bez rizika, že by jim jejich jízdní prostředek kdokoliv ukradl. Parkovací dům je totiž zcela bezpečný.

Podle informací, které zveřejnil Hradecký deník, se jubilejní cyklistkou, jež si ve věži zaparkovala bicykl, stala studentka Michaela Šrámková z Hradce Králové. „Parkuji zde kolo skoro každý den, když jedu do školy do Pardubic. Určitě je dobře, že tu dům máme, nikdo mi kolo alespoň neukradne. Rodičům před nádražím dříve totiž kolo ukradli," uvedla pro Hradecký deník Michaela Šrámková.

Magistrát plánuje postavit další cyklodomy ve městě

K cyklodomu, jehož autorem je královéhradecký podnikatel Rudolf Bernard, by měl zanedlouho přibýt další. Vzniknout by měl v těsné blízkosti Fakultní nemocnice Hradec Králové a město by měl podle předpokladů vyjít na deset milionů korun, přičemž dva miliony hodlá poskytnout kraj. Další finance by magistrát mohl čerpat z Evropské unie. O zprávě jsme vás detailně informovali v tomto článku.

Podle tiskové mluvčí magistrátu Magdalény Vlčkové jsou ale v plánu i další parkovací věže. Celkově je prý vytipováno šest různých lokalit v krajském městě.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

V Africe budou děti jezdit na kolech z Hradce

Hradec Králové se v září loňského roku připojil k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí lidí, Univerzity Hradec Králové i dalších partnerů se podařilo doposud nasbírat 208 jízdních kol, která budou v následujících měsících odeslána do africké Gambie. Zájem veřejnosti byl v této…
Čtěte více

Hradec bude mít novou cyklověž. Odkdy ji budou moci cyklisté využívat a kde bude stát?

Hradeckým cyklistům začne brzy sloužit moderní parkovací dům pro kola neboli cyklověž. Radnice jej plánuje umístit v Malšovické ulici v bezprostřední blízkosti letního koupaliště Flošna naproti fotbalovému stadionu. Vzniknout má v rámci iniciativy na podporu cyklodopravy a je…
Čtěte více

Cykloobousměrky. Dopravní opatření změní na týden provoz v Hradci

Víte co je to Evropský týden mobility? Je to týden, během kterého by se měly radnice i obyvatelé českých měst inspirovat k tomu, aby dali větší šanci alternativní dopravě. Tento týden začne 16. září. Hradecká radnice chystá dopravní opatření pro cyklisty. Připraveny jsou…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme