Štítky: | Ohňostroj Hradec Králové |

Oslavy příštího roku 2017 budou zřejmě bez videomappingu, ale s pořádným ohňostrojem, slibuje radnice

Videomapping
Videomapping | autor: hradeckralove.cz

Ohňostroj byl první den roku 2016 krátký proto, že na něj zkrátka nezbylo moc peněz. Většinu z částky určené na oslavy příchodu nového roku padly na videomapping, čočkovou polévku, punč, vysílání městského spotu a organizátorské služby. Roztrpčenost obyvatel města a návštěvníků akce vedla k tomu, že se radnice rozhodla příští rok upřednostnit ohňostroj a zvažuje, že se oslavy obejdou bez videomappingu.

„Vrátíme se k systému ohňostroje bez videomappingu, kdy bude ohňostroj odpalován z Bílé věže. Díky její výšce jsou efekty ve výsledku levnější a barvitější,“ uvedl pro iDNES Miroslav Franc, ředitel Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti, která akci pořádala.

Co se týká rozpočtu celé akce, největší položkou byl videomapping - za ten radnice zaplatila více než 200 tisíc korun, velkou položkou bylo i občerstvení, které stálo necelých 86 tisíc korun. Další významnou částkou bylo ozvučení, velkoplošná obrazovka - 70 tisíc korun. Další položky jako propagace, zdravotní služba, pronájmy ploch pro ohňostroj už nebyly tak vysoké. Na ohňostroj tak zbylo 50 tisíc korun. Celkové náklady tak byly 464 510 korun, jak uvádí Hradecký deník.

Akcí, která si vysloužila vlnu kritiky veřejnosti na sociálních sítích, se zabývalo vedení města v pondělí na svém pravidelném primátorském kolegiu. „Ani radní, ani zastupitelé neměli v době schvalování v září 2015 žádný přesný minutový scénář. Rozhodnutí pořadatele o bohatším ohňostroji v kratším časovém úseku oproti loňskému roku nebylo úplně šťastné. Příští akce by se měla přiblížit původní koncepci,“ uvedla mluvčí hradecké radnice Magdaléna Vlčková.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na silvestrovské oslavy, koncerty, výstavy i bruslení

Přelom roku přinese do Hradce Králové silvestrovské i novoroční oslavy. Letos poprvé bez velkolepého ohňostroje, Velké náměstí místo něj zažije v pondělí videomapping a laserovou show. Silvestr můžete oslavit s hradeckou filharmonií, nebo třeba v hotelu U Královny Elišky na…
Čtěte více

Ohňostroj nebude. První den nového roku přivítají Hradečané jinak než v loňském roce

První den spolu, akce, která se v Hradci vždy koná na Nový rok. Tentokrát to bude trochu jinak. V odpoledních hodinách se Hradečané sejdou na Velkém náměstí, aby si společně užili koncert, vychutnali čaj nebo punč a čočkovou polévku, kterou zde podává vedení města. Tohle zůstává…
Čtěte více

První den spolu bude jinak. Ohňostroj vystřídá videomapping

Oslavy Nového roku 2024 by se v Hradci měly nést v jiném stylu, než jak tomu bylo v předešlých letech. Místo ohňostroje chystá město velkolepý videomapping promítaný na budovu radnice čp. 1 na Velkém náměstí. Tematicky se bude týkat krás a života v Hradci Králové. Záměr…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme