Štítky: | Ohňostroj Hradec Králové |

Superkrátký ohňostroj byl podle plánu, tvrdí pořadatel. Vedení radnice se lidem omlouvá a slibuje v příštím roce nápravu

Ohňostroj v Hradci
Ohňostroj v Hradci | autor: hradeckralove.cz

Ohňostroj v Hradci rozzářil 1. ledna 2016 oblohu na pouhých 86 sekund. To, co přítomní lidé nejprve považovali za poruchu, bylo v plánu. Alespoň to pro televizi Nova potvrdil Miroslav Franc - šéf Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti, která ho pořádala. Poukazoval na to, že za 50 tisíc se toho mnoho udělat nedá. Vedení radnice, pod kterou společnost funguje, však takhle krátký průběh ohňostroje neočekávalo, lidem se omlouvá a věc hodlá ještě řešit.

"Vše proběhlo podle plánu, odpálilo se, co se mělo. Za 50 tisíc se velké věci dělat nedají," uvedl Miroslav Franc z Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti. Celkem město na novoroční akci vyhradilo 300 tisíc korun, platil se videomapping, čočková polévka, punč, záchranáři, ohňostroj a další.

"Předpokládala jsem, že ohňostroj bude minimálně stejně tak dlouhý jako v loňském roce," říká Anna Maclová, náměstkyně primátora, zodpovědná za kulturu. Dodala, že se celou věcí budou na radnici určitě ještě zabývat. "Chtěla bych se veřejnosti omluvit. Na druhou stranu je to pro nás jasný signál, že lidé stojí především o ohňostroj, tak se podle toho budeme chovat v příštím roce. Uvidíme, zda zachováme další doplňky akce jako je například nalévání polévky a podobně," dodala náměstkyně.

Stejně jako náměstkyně se za zkažený ohňostroj omluvil i primátor Zdeněk Fink, jak už jsme informovali v předchozím článku.

INFORMACE K OHŇOSTROJI 1.1.2017

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
4.1.2016 06:52
safety vest (neregistrovaný)
well
Good article. Thanks for sharing with us.Safety vest
4.1.2016 08:11
B7 (neregistrovaný)
Reakce
Pokud je pravda, že z 300 000 bylo na ohňostroj vyčleněno jen 50 000, tak za to se mnoho dělat nedá, když to má na starosti externí firma. To už bylo lepší sehnat si nějakého odpalovače a udělat ho úplně ve vlastní režii, aby to nebyl takový propadák, protože naštvaní nebyli jen na náměstí, ale kolem dokola starého města. A vysvětlete dítěti, že ohňostroj je takový krátký a že už pokračovat nebude. Zajímalo by mne, kolik bylo určeno na videomapping a pro samotného pana Balcárka a jeho kolegy "ve zbrani", protože čočkovka s punčem nemůže být tak drahá.
4.1.2016 08:24
Joe Doe (neregistrovaný)
RE: Reakce
Inu ručka ručku myje!
4.1.2016 08:29
Petr (neregistrovaný)
RE: Reakce
Bohužel videomapping je časově velice náročný na přípravu, produkce nepřijede na místo MHD s projetorem v batohu a nepromítne obrázky z dovolené. Celá příprava je otázka několika týdnů až měsíců, na budově se musí zaměřit každé okno, římsa, taška na střeše... Cena 300 tis je úměrná jen této produkci, takže za mě pro radnici palec nahoru. A bohužel každá sranda něco stojí, tak pokud chceme delší ohňostroj, musíme za něj více zaplatit...
4.1.2016 08:52
Balcárek (neregistrovaný)
RE: Reakce
Milý pane B7. Akci První den spolu pořádala HKVS, nikoli já, nebo Garda HK. Podílel jsem se pouze na konzultaci k videomappingu 1866, zadarmo. Jelikož se jedná o veřejné peníze, tuto skutečnost si můžete snadno ověřit u HKVS. Tento videomapping bude součástí i slavnostního večera 2.7.2016 na Velkém náměstí. Tento večer bude mít jiného organizátora, a to Gardu města HK, tj. organizátora vzpomínkových akcí Koniggratz 150. Doufám že stejnou práci, jako s vaším blábolem si dáte i s omluvou. děkuji Radek Balcárek.
4.1.2016 11:40
B7 (neregistrovaný)
RE: Reakce
Člověku, který se předvádí v uniformě SS a dělá mu to zjevně dobře, skrývajíc se za hru na dobové vojáčky, tomu se nemohu omluvit a ani nechci a hospodaření kolem Gardy HK nebylo v minulosti také průzračně čisté. Stejně tak nevěřím, že vše děláte vždy zadarmo, jak tvrdíte.
4.1.2016 11:56
B7 (neregistrovaný)
RE: Reakce
Málem bych zapomněl, když vás můj děda ze Svazu bojovníků za svobodu viděl se v ní natřásat, chtěl vám rozbít ústa... Proto na vaše akce zásadně nechodím!
4.1.2016 14:57
Balcárek (neregistrovaný)
RE: Reakce
pane B7, zjevně máte se mnou nějaký problém. Moje jméno znáte, kontakt je na našem webu. Schováváte se za B7 a píšete nesmysly. Představte se veřejnosti a doložte svá tvrzení o neprůzračnosti hospodaření Gardy, pokud se nebojíte trapasu. Vaše další invektivy komentovat nehodlám, jsou k smíchu. Každý, kdo se podívá na www.gardahk.cz si udělá o naší činnosti obrázek sám.
4.1.2016 23:37
Hana (neregistrovaný)
Videomapping byl možná zajímavý, věřím, že i dost nákladný. Ale zajímá mě, kolik lidí na náměstí ho skutečně vidělo? Myslím, že tuto možnost mělo pár lidí v předních řadách, nebo pořádní habáni. Domnívám se, že na akci "První den spolu" by lidé spíš uvítali delší a "bohatší" ohňostroj.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na silvestrovské oslavy, koncerty, výstavy i bruslení

Přelom roku přinese do Hradce Králové silvestrovské i novoroční oslavy. Letos poprvé bez velkolepého ohňostroje, Velké náměstí místo něj zažije v pondělí videomapping a laserovou show. Silvestr můžete oslavit s hradeckou filharmonií, nebo třeba v hotelu U Královny Elišky na…
Čtěte více

Ohňostroj nebude. První den nového roku přivítají Hradečané jinak než v loňském roce

První den spolu, akce, která se v Hradci vždy koná na Nový rok. Tentokrát to bude trochu jinak. V odpoledních hodinách se Hradečané sejdou na Velkém náměstí, aby si společně užili koncert, vychutnali čaj nebo punč a čočkovou polévku, kterou zde podává vedení města. Tohle zůstává…
Čtěte více

První den spolu bude jinak. Ohňostroj vystřídá videomapping

Oslavy Nového roku 2024 by se v Hradci měly nést v jiném stylu, než jak tomu bylo v předešlých letech. Místo ohňostroje chystá město velkolepý videomapping promítaný na budovu radnice čp. 1 na Velkém náměstí. Tematicky se bude týkat krás a života v Hradci Králové. Záměr…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme