Štítky: | Na Plachtě |

Nová hradecká čtvrť vznikne Na Plachtě v roce 2016

Vizualizace nové čtvrti. Autor: Rezidence Na Plachtě
Vizualizace nové čtvrti. Autor: Rezidence Na Plachtě

Zbrusu nová čtvrť s názvem Rezidence Na Plachtě vznikne v sousedství areálu společnosti Petrof a v blízkosti lesoparku Na Plachtě.

Podle investora by první byty měly být hotovy v roce 2016. Částečně uzavřený komplex bytových domů s výhledem do chráněného území vyroste na dlouhodobě nevyužívané skladovací ploše dříve patřící společnosti Petrof.

V první etapě vznikne Na Plachtě 47 bytů

„Areál Rezidence Na Plachtě si dává za cíl nabídnout příjemné městské bydlení s bonusem citlivého zakomponování bytových domů do parkových ploch v jejich přímém okolí. Dokončení první etapy výstavby čítající 47 bytů v jednom čtyřpodlažním bytovém domě a dvou viladomech je plánováno již na rok 2016,“ představil projekt Martin Kubišta ze společnosti Rezidence Na Plachtě, která je investorem stavby.

V areálu firma do budoucna plánuje dokončit a prodat až 440 bytů. Zahájení výstavby je naplánované na duben 2015, první byty budou připravené k nastěhování zhruba v létě 2016. Předprodej bytů bude pak zahájen koncem letošního roku.

K poškození původní zeleně lokality prý nedojde

Investor se podle svých slov chce odlišit od zástavby, která se v lokalitě měla realizovat v minulosti. Například využitím okolí bytových domů ne jako prázdného prostoru, ale jako plochy, která bude plnohodnotně využita.

„Umisťujeme mezi domy veřejnou zeleň, odpočinkové plochy, dětské prvky, pěší komunikace - například i pro přímý průchod do sousedního lesoparku a mnoho dalšího,“ uvádí jako příklad Martin Kubišta a dodává, že společnost Rezidence Na Plachtě je připravena na zvýšené nároky na současné bydlení. „Lidé chtějí žít v kvalitním prostředí, my děláme vše proto, abychom jim toto přání splnili,“ tvrdí Kubišta.

Možné stížnosti ekologů a ochránců přírodu na nevhodnost stavby v blízkosti okolních lesů i nedaleké přírodní památky investor odmítá

„Výstavba v areálu bývalého skladu dřeva je v souladu s aktuálními trendy. Nedochází k poškozování původní zeleně lokality, naopak dochází k jejímu rozšíření. Nevyužívaná, zanedbaná lokalita je navíc navrácena do života města s novou funkcí,“ uvádí na obhajobu Martin Kubišta .

V místě se mělo stavět už v minulosti, nakonec ale z projektu sešlo. O výstavbě nové čtvrti, která měla nést název Královský hrádek, jsme vás v minulosti informovali například v tomto článku.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Kvůli oslavě vandalů Na Plachtě utekl divoký hřebec

Celý den trvalo ochráncům přírody odchytit divokého koně Mildu, který uprchl z ohrady v přírodní památce Na Plachtě na okraji Hradce Králové. Přímo tam si totiž neznámí vandalové uspořádali o víkendu party s táborákem a záměrně poškodili elektrický ohradník, aby si zkrátili…
Čtěte více

Petice zastavila stavbu silnice v hradecké přírodní památce Na Plachtě

Město Hradec Králové zastaví přípravy kontroverzní silnice vedoucí okrajem přírodní památky Na Plachtě. Petici proti stavbě zhruba 270 metrů dlouhé spojky podpořilo více než 9 200 lidí, mezi petenty a vedením hradecké radnice se strhla velmi ostrá a nevybíravá debata, uvedl…
Čtěte více

Petice proti silnici v přírodní památce Na Plachtě už má tisíce podpisů

Vedení města Hradec Králové se ve čtvrtek sešlo s petenty vyjadřujícími nesouhlas s plánovanou výstavbou silnice přes přírodní památku Na Plachtě 3. Internetová petice funguje od 25. dubna a nasbírala již necelé čtyři tisíce podpisů.
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme