V Hradci má vzniknout další nové sídliště

Hradecká lokalita Na Plachtě neustále láká stavbaře. Přes protesty ekologů i některých Hradečanů, přes výtky architektů na nevhodnost současné výstavby, developerské firmy znovu přicházejí se záměrem budování dalších domů.

Nově o výstavbu v lokalitě Plachta projevila zájem liberecká společnost Královský hrádek. Jejím cílem je vznik satelitního sídliště se stejným názvem. Vzniknout by zde mělo celkem 20 domů se 436 byty, garážemi, předzahrádkami nebo restaurací. Parcelu už má liberecká firma vyhlédnutou. Stavět chce na nevyužité betonové ploše, která dříve sloužila továrně Petrof jako sklad dřeva.
Jak zjistil Hradecký deník, firma by chtěla zahájit výstavbu dokončit do 4 let. Zatím ale nemá ani územní rozhodnutí, ani stavební povolení. „Proběhla pouze změna územního plánu, která výstavbu umožňuje. V současné době jednáme o příspěvku na vybudování světelně řízené křižovatky při výjezdu od Petrofu na Brněnskou,“ řekl Deníku vedoucí odboru hlavního architekta radnice Petr Brůna. Zatímco další semafory přitíží dopravě, příroda by tentokrát utrpět nemusela. Hranice nové stavby by se neměly dotknout nové přírodní památky Na Plachtě III., kterou chtějí ochránci přírody nechat vyhlásit. „To je poslední hranice, kam jsme ochotní výstavbu pustit. Pokud splní určité podmínky, jako vybudování pevného plotu směrem k budoucí památce nebo instalaci osvětlení, které nebude lákat hmyz, tak nemáme proti stavbě žádné námitky,“ řekl Hradeckému deníku Martin Hanousek z Agentury ochrany přírody a krajiny.
Pokud liberecká společnost získá potřebná povolení, sídliště Královský hrádek by mělo začít vznikat už příští rok.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme