Štítky: | turismus | Turistika |

Na turismus v Hradci bude dohlížet nová společnost

Nová společnost bude podporovat turismus v Hradci.
Nová společnost bude podporovat turismus v Hradci. | autor: hradeckralove.cz

V těchto dnech začíná fungovat nová Destinační společnost Hradecko, jejímž cílem je rozvoj a podpora cestovního ruchu v Hradci Králové a jeho okolí. Do své správy od Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti převezme například provoz turistického informačního centra, Bílé věže či kostela sv. Mikuláše v Jiráskových sadech. Do čela této organizace usedla Soňa Došková, která vzešla z výběrového řízení v dubnu letošního roku.

Založení Destinační společnosti Hradecko, která část agendy přebírá od Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti, odsouhlasili v únoru radní města. Zakládajícími členy jsou ale kromě města také Krajská hospodářská komora Královéhradeckého kraje, Hradecká kulturní a vzdělávací společnost, hotel Aldis, hotel Nové Adalbertinum, Archeopark Všestary, město Smiřice, obce Vysoká nad Labem, Hoříněves, Světí, dále Podorlický skanzen Krňovice i Museum bednářství Jaroslava Tománka. „Aktuálně se nám také hlásí noví zájemci o členství, které budeme společně v nejbližší době projednávat,“ dodává náměstkyně Dvořáková.

Novou ředitelkou společnosti se stala Soňa Došková, která v dubnu vyhrála výběrové řízení. „Úkolem paní ředitelky bude vedle pokračování stávajících činností, které přešly od naší organizace, zaměřit se především na zvýšení konkurenceschopnosti Hradecka v oblasti cestovního ruchu. S paní ředitelkou se už nyní dobře spolupracuje a velmi oceňuji její intenzivní nasazení, a to ještě před termínem nástupu do funkce. Jsem přesvědčený, že se o naše kolegy bude dobře starat a jejich přechod pod novou šéfku bude zcela plynulý,“ říká jednatel Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti Ivan Kurtev.

„Destinační společnost Hradecko vznikla v souladu se Strategií rozvoje cestovního ruchu města Hradec Králové a je mi ctí podílet se na rozvoji právě této oblasti. Rádi bychom prohloubili spolupráci s aktéry cestovního ruchu, podíleli se na rozvoji unikátních atrakcí a zážitků, které přilákají návštěvníky a velkou pozornost budeme věnovat moderní prezentaci Hradecka a marketingovým aktivitám. Naším cílem je pochopitelně zatraktivnění turistické oblasti Hradecko, ale nebudeme zapomínat ani na zlepšení služeb pro Hradečany,“ popisuje ředitelka Soňa Došková.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
3.7.2024 07:51
sněhulák (neregistrovaný)
Dohled nad turismem?
Ten jste tu ještě neměli? A bude to prosím nová neziskovka, nebo nový úřad? A úředníci?

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Návštěvnost hradeckých památek se letos nakonec vyhoupla do příjemných čísel

Letošní léto nebylo příliš laskavé k provozovatelům koupališť. Hradecká Flošna například zažila tu nejhorší sezónu za svoji existenci. Jednak za to moho počasí a pak také protikoronavirová opatření, která obzvlášť v červnu kapacitu limitovala. Oproti tomu turistická sezóna se v…
Čtěte více

Hradecký lev Gustík získal cenu Nejlepší turistický produkt

Podle hodnocení poroty je Hradec Králové a Hradecko se lvem Gustíkem zábavně zpracovaná kampaň, která přiblíží Hradec Králové zástupcům nejmladší cílové skupiny a dopřeje jim zábavné poznávání destinace. Pojetí kampaně je nápadité, hravé, cílová skupina je jasně specifikovaná,…
Čtěte více

Rivalitu mezi Hradcem a Pardubicemi může trochu zchladit kulturní průvodce Art up

Tištěný průvodce zaměřený na umělecký svět s názvem Art up začíná vycházet od září. Rivalita dvou východočeských měst šla v tomto případě stranou. Mapa vás totiž zavede na zajímavá místa jak v Hradci Králové, tak i v Pardubicích. Art up přinese nejen přehled galerií, ale také…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme