Štítky: | Krimi |

Na Slezském a v Kuklenách byly odhaleny dvě pěstírny konopí

V pěstírny se proměnily dva domy v Hradci
V pěstírny se proměnily dva domy v Hradci

Na Slezském předměstí v Hradci Králové se vila proměnila v pěstírnu konopí, stejně tak pronajatý dům v Kuklenách. Majitelé nemovitostí byli nemile překvapeni, když zjsitili, co se skutečně v jejich pronajatých domech děje. Majitele domu navíc ještě čeká vysoký účet za elektřinu, kterou neoprávněně pěstitelé drogy odebrali a náhrada škody na elektrozařízeních.

Dva cizince ve věku 26 a 25 let zadrželi policisté ve vilce na Slezském předměstí. Mladíci si zde před rokem pronajali vilu. "Majitel pravděpodobně předpokládal, že se muži budou o zrekonstruovaný dům starat, ale místo toho se mu tři pokoje proměnily v dokonale zařízenou pěstírnu. Majitel byl velmi nemile překvapený, když zjistil, že je dům plný probouraných otvorů. Ještě více byl ale překvapený, když se dozvěděl, že nájemci odebírali elektrickou energii neoprávněně před měřícím zařízením a způsobili tak jeho jménem dodavateli energie škodu ve výši stovek tisíc korun," uvedla Ivana Ježková z krajského ředitelství Policie ČR.

Majitel vily udělal totiž chybu, že nepřevedl smlouvu na odběr elektrické energie na skutečné odběratele. "Tuto škodu bude muset s největší pravděpodobností zaplatit. Dokonce bude muset uvést na své náklady do původního stavu i porušenou přípojku," informovala Ježková.

Policisté v tomto domě zajistili 384 vzrostlých rostlin konopí a 216 rostlinných řízků připravených na výsadbu. "Při prodeji tohoto množství by byl finanční výnos kolem 3 milionů korun. Pokud by pěstitelé vypěstovali všechny námi zajištěné rostliny až do závěrečné fáze, byl by výnos ještě zhruba 3x vyšší," doplnila ještě Ježková. Pěstitelům konopí ze Slezského předměstí hrozí až 12 let vězení.
           
Podobný případ byl odhalen v Kuklenách, kde na podivné chování svých nájemnců upozornil sám majitel domu. "Majitel nemovitosti pojal podezření, že se v jeho domě v Kuklenách, který pronajal před dvěma lety, děje něco nekalého, když ho nájemci vietnamské státní příslušnosti odmítali vpustit do domu. Obával se, že je v domě neoprávněně odebírána elektrická energie," popsala druhý případ Ježková z Policie ČR.

V době zásahu nebyl v domě nikdo zadržen, ale zato zde policisté našli 160 kusů rostlin konopí. "Dále zajistili 47 kusů výbojek a samozřejmě veškerou elektroinstalaci a vzduchotechniku sloužící k pěstování marihuany. I v tomto domě se neoprávněný odběr energie skutečně potvrdil a majitel domu, který je v důchodovém věku, bude muset s největší pravděpodobností uhradit dodavateli elektrické energie dluh za nájemce, který je i zde stovky tisíc korun," řekla mluvčí policie.
 
Policie České republiky poukazuje na to, že právě tyto dva případy z Hradce Králové jsou typickou ukázkou toho, jak mohou majitelé doplatit na pronajímání svých nemovitostí. "Aniž by měli alespoň minimální přehled, kdo a co v jejich domě provozuje. Naše rada je tedy jasná – nepronajímejte své nemovitosti osobám, o nichž vůbec nic nevíte a v případě jakéhokoliv podezření neváhejte okamžitě informovat Policii ČR," apeluje Ivana Ježková ze zdejšího krajského ředitelství státní policie.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Muž svěřil klíče od bytu řemeslníkům a nestačil se divit, jaké má nocležníky

Obyvatelé jednoho z hradeckých domů zavolali městskou policii na ženu, která je obtěžovala na chodbě, kde dokonce vykonala potřebu. Tvrdila, že si v domě pronajímá byt, ale neměla klíče ani žádné doklady. 
Čtěte více

Hradecká seniorka historce o nehodě syna neuvěřila, jiným podvodníci sebrali statisíce

Když třiadevadesátileté ženě z Hradce Králové zazvonila před Štědrým dnem telefonní pevná linka, vyprávěl jí neznámý muž smyšlenou historku o nehodě jejího syna a chtěl zaplatit 300 tisíc. Seniorka naštěstí neuvěřila. Tak obezřetný ale nebyl muž z Hradecka, který přišel o …
Čtěte více

Více kamer a asistentů prevence kriminality. Vedení Hradce chce ještě zvýšit bezpečnost ve městě

Vedení Hradce hodlá ve městě ještě více zvýšit bezpečnost. Jednak chce posílit prevenci kriminality pak také rozšířit kamerový systém. Pokračovat bude projekt Asistent prevence kriminality. Rada města na tyto projekty schválila žádost o dotaci ministerstva vnitra. Město se na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme