Štítky: | mlhoviště | mlžná brána |

Mlžná brána se osvědčila, přibudou další

Mlžné brány ochladí obyvatele Hradce.
Mlžné brány ochladí obyvatele Hradce. | autor: TSHK

Začátkem července instalovaly hradecké technické služby první mlžnou bránu na Slezské Předměstí u autobusové zastávky Alessandria. S ohledem na velmi pozitivní ohlas veřejnosti se město rozhodlo pořídit další čtyři. Do konce července přibydou na Malé, Riegrovo a Ulrichovo náměstí, a také ke Grandu. Cena jedné mlžné brány vyjde na téměř 150 tisíc korun včetně DPH.

„Pořízení první mlžné brány, kterou jsme umístili u autobusové zastávky Alessandria, bylo pilotním projektem. Potřebovali jsme počkat na reakce veřejnosti, jestli bude o takovou formu ochlazení v horkých letních dnech zájem. Mlžná brána zaznamenala tak velký úspěch, že jsme se rozhodli pořídit další čtyři. Na vybraných místech v Hradci by měly být rozmístěny do 28. července,“ uvádí náměstek primátorky pro oblast správy majetku města Pavel Vrbický. Mlžné brány budou, stejně jako v případě té první, instalovat Technické služby Hradec Králové. Občanům budou k dispozici na Malém, Riegrově a Ulrichově náměstí, a také u Grandu v blízkosti zastávky MHD na straně k ulici V Kopečku.

Mlžná brána je vyrobena z nerezové oceli, má jedenáct vodních trysek a funguje na tlačítko s časovačem 15 vteřin. Jedna vyjde na téměř 150 tisíc korun včetně DPH. „Jedná se o další formu opatření, která pomáhají s ochlazením města v horkých letních dnech. Dalším takovým podobným příkladem jsou například mlhoviště, kterých najdou občané po celém městě jedenáct. Do budoucna bychom chtěli podobné typy opatření ještě rozšířit,“ dodává náměstek Vrbický.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Mlžná brána už ochlazuje obyvatele na Slezském Předměstí

Technické služby nainstalovaly v těchto dnech úplně první mlžnou bránu v Hradci Králové. Proti přehřátí chrání na Slezském Předměstí u autobusové zastávky Alessandria. Mlžné brány patří k opatřením, které mají pomoci ochladit rozpálené město v tropických dnech.
Čtěte více

Děti se mohou těšit na mlhoviště. Hradec je spustí ve čtvrtek

Přesně 25. června budou Technické služby Hradec Králové spouštět oblíbená mlhoviště na území městě. Hradec jich má celkem jedenáct. Od poloviny května jsou také po městě postupně uváděny do provozu hradecké fontány, jejichž spuštění ovlivnilo mimo jiné vládní opatření spojené s…
Čtěte více

Mlhoviště se budou spouštět od dnešního dne. Kde všude na ně v Hradci narazíte?

Léto už udeřilo v plné síle, koupaliště Flošna bude za chvíli den co den narvané. Zchladit se ale mohou především děti i na několika mlhovištích ve městě. Od dnešního dne je postupně začnou hradecké technické služby spouštět. Ve městě jich je celkem osm a slouží k ochlazení…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme