Štítky: | Hokej | HC Mountfield HK |

Mertl se vrací do Hradce, Jank přestupuje do Třince

Tomáš Mertl v dresu Mountfieldu
Tomáš Mertl v dresu Mountfieldu | autor: mountfieldhk.cz

Ke konci přestupního období v rámci hokejové extraligy došlo k výrazným změnám i v kádru hokejistů královéhradeckého Mountfieldu. Do kádru se do konce sezóny vrací útočník Tomáš Mertl, naopak do Třince přestoupil zkušený obránce Bohumil Jank. Z litoměřické "farmy" pak budou v dresu Hradce nastupovat na střídavé starty hned 3 noví hráči.

Jednu z největších posil konce přestupní sezóny získal do svého kádru Mountfield Hradec Králové. Z chorvatského celku Medveščak Záhřeb hrajícího KHL přichází Tomáš Mertl. Produktivní centr bude v týmu Vladimíra Kýhose působit od 1. února do konce soutěžního ročníku. Mertl patřil loni k nejlepším útočníkům celé extraligy, v 50 zápasech získal 50 bodů a skončil třetí v tabulce produktivity celé soutěže.
„Primárně jsme chtěli posílit defenzívu, ale když se nám naskytla možnost angažovat Tomáše Mertla, tak jsme do toho jednoznačně šli. My známe Tomáše, Tomáš zná Hradec, takže víme, co od sebe můžeme vzájemně očekávat,“ uvedl generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček. „Jednání byla poměrně složitá, protože Tomáš byl na tripu v Rusku a do nedělní půlnoci byla potřeba zařídit spousta legislativních záležitostí. Dále bylo velmi složité dohodnout se na financích se Záhřebem, nakonec jsme se ale na všech podmínkách transakce domluvili. Tomáš by se měl připojit k týmu v pondělí odpoledne,“ upřesnil detaily příchodu Kmoníček.

Jank odchází do Třince, Šimánek zůstává

Zatímco útočná řada posílila, v obraně bude trenérovi Kýhosovi chybět jedna z opor - Bohumil Jank. „Měli jsme zájem na tom, aby byl Bohouš součástí naší organizace i v následujících sezónách. Nicméně hráč odmítl podepsat navrhnutý kontrakt a řekl nám, že chce z Hradce Králové odejít,“ uvedl k odchodu zkušeného obránce generální manažer Kmoníček. Spekulovalo se i o odchodu zkušeného útočníka Jiřího Šimánka do Pardubic, tato informace se však ukázala jako mylná. Naopak v současné době vedení klubu jedná s hráček o novém kontraktu.
V hradeckém dresu se pak mohou nově ukázat obránce Aleš Pavlas a útočníci Jaroslav Kalla a Milan Valášek. Všichni tři mají z partnerských Litoměřic vyřízeny střídavé starty do Mountfieldu HK.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme