Štítky: | Majáles |

Majáles odstartuje v Hradci festivalovou sezonu, zúčastní se ho tisíce lidí

Majáles je vyprodán, hlásí organizátoři
Majáles je vyprodán, hlásí organizátoři | autor: hradeckralove.cz

Jubilejní, v pořadí již desátý majáles, rozburácí tento pátek Hradec Králové. I letos na oblíbenou hudební akci dorazí tisíce lidí. O její stále větší popularitě svědčí i to, že organizátoři už v březnu hlásili téměř plnou kapacitu. Majálesové veselí si do sytosti můžete užít i během tohoto týdne. Třeba účastní na tradiční jízdě na kolečkových bruslích centrem města.

Jízda městem na bruslích i florbalová bitva

Hradecký majáles je vyprodán, vzkázali už na konci března jeho organizátoři. Přesto se na něj stále ještě lze dostat. „Poslední možností jsou partnerské vstupenky, které fungují zároveň jako podpora studentských projektů napříč studentským měsícem. Ty koupíte pouze on-line a taktéž už zbývá jen pár desítek,“ vzkazují pořadatelé.

Velkolepé hudební přehlídce, která v pátek opět proběhne v osvědčených Šimkových sadech, předcházelo i několik další akcí. Majálesové veselí odstartoval soutěžní koncert kapel, na „Masarykáči“ studenti postavili tradiční opentlenou májku a v plánu je i další program. V úterý se ve sportovní hale v Předměřicích odehraje florbalová bitva škol a ve čtvrtek se Hradcem už pošesté projedou milovníci kolečkových bruslí. Jízda startuje v 18 hodin na Ulrichově náměstí, plánovaný konec je v 19:30. Trasa je letos dlouhá 10 kilometrů, méně zdatní jedinci si mohou dát polovinu. Bruslaři mají na celé trase zajištěn doprovod městské policie a na všech křižovatkách zelenou. 

Vše pak vyvrcholí tento pátek 22. dubna majálesovým průvodem z centra města a open air festivalem. I tentokrát se diváci mohou těšit na dlouhou řadu skvělých kapel. Účast přislíbily Horkýže Slíže, Mandrage, Wohnout, UDG, Skyline i Vypsaná Fixa. Největším tahákem akce je ale kapela Kryštof, která na majáles zamíří po dvouleté odmlce. Kapely se vystřídají na celkem třech hudebních pódiích, kromě hudby program nabídne tradiční volbu krále a miss majálesu a spoustu dalších doprovodných akcí.

Dopravní omezení čekají řidiče i vozy MHD

Kvůli majálesu bude od pátku od 6 hodin do soboty do 4 hodin částečně omezen provoz některých linek MHD. Dopravní podnik v tuto dobu zruší zastávku KC Aldis pro všechny spoje a Šimkovy sady pro linky 5, 11 a 17. Náhradní zastávky budou na stanicích Magistrát města, Buzulucká a Průmyslová škola. Další dopravní omezení čeká na řidiče. Od pátku ráno do soboty bude totiž uzavřena část ulice Akademika Bedrny, ze které se na několik hodin stane pěší zóna pro všechny návštěvníky festivalu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký Majáles či den otevřených dveří na záchrance

Čím bude žít Hradec Králové o víkendu? Studentský měsíc v sobotu završí Majálesový průvod a Hradecký Majáles Open-Air. Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje otevírá dveře všem zájemcům a předvede své vybavení i letové záchranářské ukázky. Na Malém náměstí se koná…
Čtěte více

Divadelňák letos nebude, Rock for People zřejmě také ne a Majáles v září

Zrušený divadelní festival, Majáles i obří akce Rock for People. To je jen stručný výčet největších akcí, které každý rok oživily kulturní dění v Hradci Králové. Letos kvůli koronaviru musejí pořadatelé těchto akcí přemýšlet o náhradních termínech a nebo tom, jak se se ztrátami…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme