Divadelňák letos nebude, Rock for People zřejmě také ne a Majáles v září

Na divadlo v ulicích musí Hradec zapomenout.
Na divadlo v ulicích musí Hradec zapomenout.

Zrušený divadelní festival, Majáles i obří akce Rock for People. To je jen stručný výčet největších akcí, které každý rok oživily kulturní dění v Hradci Králové. Letos kvůli koronaviru musejí pořadatelé těchto akcí přemýšlet o náhradních termínech a nebo tom, jak se se ztrátami vyrovnat. Pořadatelé divadelního festivalu uvažují o jiné formě, která by nebyla v rozporu s omezeními, Majáles už má náhradní termín v září a Rock for People zkrátka zřejmě letos nebude. Definitivní rozhodnutí padne až koncem dubna.

"Do poslední chvíle jsme všichni věřili, že se letošní ročník mezinárodního festivalu Divadlo evropských regionů a Open Air Program Hradec Králové uskuteční. Nyní jsme ale museli učinit rozhodnutí opačné," píše Martin Sedláček z Klicperova divadla. Červen 2020 tak v letošním roce poprvé po 25 letech nebude patřit divadlu. I pokud by se nakonec uvolnila vládní opatření a umožnila organizování kulturních akcí pro více než 50 osob, nebyli by organizátoři schopni naplnit základní poslání festivalu, a sice setkávání divadelníků, umělců, diváků, Hradečáků i všech příznivců divadla a kultury z celé České republiky i zahraničí.

"Připravujeme však alternativu menšího rozsahu. Její konkrétní podobu si zatím necháváme pro sebe. Vše musíme důkladně probrat s našimi hlavními partnery – městem Hradec Králové, Královéhradeckým krajem a Ministerstvem kultury. Jakmile náš plán získá jasnější obrysy, dozvíte se více prostřednictvím našich webových stránek a sociálních sítí," pokračuje Martin Sedláček.

Rock for People ještě s definitivním rozhodnutím čeká na konec měsíce

Přemýšlet o náhradním řešení bude muset zřejmě i festival Rock for People, který měl areál letiště rozpumpovat 16. - 20. června. Jednomu z největších festivalů ve východních Čechách se přitom poprvé v historii podařilo již vyprodat vstupenky. Desetitisíce lidí se těšily, že v červnu na vlastní uši uslyší na hradeckém Rock for People třeba koncert legendární americké kapely Green Day. Jenže koronavir všechny plány podle všeho zhatil. Oficiální oznámení pro fanoušky slibuje ředitel festivalu Michal Thomes do konce dubna, s osudem letošního ročníku už je ale smířený. Věří ale, že s pomocí fanoušků festival přežije a očekávané hvězdné interprety se mu podaří do Hradce dostat příští rok. Uvedl to v rozhovoru pro Hradecký deník.

Majáles v září

Hradecký Majáles 2020 by se uskutečnit měl a to v náhradním termínu 16. září 2020. "V tuto chvíli již máme pro tento termín potvrzeno 95% současného hudebního programu. V případě, že by vládní nařízení neumožňovala uskutečnění ani v tomto náhradním termínu, bude akce zřejmě posunuta na jaro 2021. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti na tento nový termín bez nutnosti výměny. V případě, že by se někomu nový termín nehodil, nabízíme výměnu vstupenek na ročník 2021, nebo poukaz na nákup vstupenky na libovolný budoucí ročník," píší pořadatelé Majálesu svým fanouškům. Výměnu vstupenek a výdej poukazů spustí v průběhu června. Informace budou k dispozici na webových stránkách.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více

ZVEME: Na živý betlém do Svinar. Zpívat se bude v hradeckém divadle i před ním

Čtvrtý adventní a zároveň vánoční víkend nabídne v Hradci Králové opět rozmanité akce. Zpívat budou herci Klicperova divadla v improvizačním pásmu, skauti zase zvou na zpívání u Betlémského světla před divadlem. Divadlo Drak zve děti na inscenaci Vyšla hvězda nad Betlémem. V…
Čtěte více

V Hradci vystoupí Ed Sheeran

Hradec Králové už díky různým festivalům zažil řadu hudebních celebrit. Nyní se může chystat na další zvučné jméno. V létě 2024 vystoupí na hradeckém letišti v rámci své "+ - = ÷ x Tour" legenda současné populární hudby Ed Sheeran. Oznámili to dnes organizátoři z Améba…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme