Vzpomínkové akce na bitvu, veletrhy a slavnosti čekají letos Hradec. Na co se můžete těšit?

| autor: hradeckralove.cz

Téměř každý měsíc v roce 2016 se můžete v Hradci a okolí  těšit na řadu kulturních i sportovních akcí. Naprostá většina u nich už má ve městě svou tradici. Velkou část nabídky tvoří seriál akcí ke 150. výročí prusko-rakouské bitvy u Hradce Králové z roku 1866. Nebudou chybět však ani tradiční festivaly, veletrhy, historické slavnosti či letecké show.

Nejbližší akcí je tradiční veletrh cestovního ruchu Infotour a Cykloturistika, který se koná 11. a 12. března v Aldisu.

Vrcholem vzpomínkových akcí k výročí bitvy bude přelom června a července s mezinárodní konferencí, odhalením pomníku u Střezetic a ukázkou bitevní scény na Chlumu.

Obyvatelé a návštěvníci města se hned 1. května mohou těšit na tradiční Středoevropský jazzový most na Masarykově náměstí, 21. května se ve studiu Severka na Slezském Předměstí uskuteční festival dětského tance, 13. a 14. května na letišti Helicoptershow a na sousedním autodromu Czechring tradiční přehlídka Autosalon Show a Rally Show.
 
Spoustu zajímavých akcí nabídne také poslední měsíc školního roku. Od 17. do 26. června se ve městě bude konat další ročník mezinárodního festivalu Divadlo evropských regionů, který přiláká tisíce lidí nejen do dvou divadel, Klicperova divadla a Draku, ale také do historického centra města, Žižkových sadů nebo na nábřeží. V tomto měsíci, 24. června, se na prostranství mezi univerzitou a studijní a vědeckou knihovnou v Hradecké ulici uskuteční festival sociálních služeb Poznejme se navzájem a 18. června na letišti Open Skies for Handicapped s vyhlídkovými lety pro postižené a dalším programem pro všechny.

Milovníci prapodivných šlapacích vozítek ani letos nepřijdou zkrátka, po Eliščině nábřeží se projedou v červenci.

Druhý prázdninový měsíc nabídne megafestival Hip Hop Kemp, který bude Festivalpark v areálu letiště hostit od 18. do 20. srpna.

Na akce, které do města přilákají desetitisíce lidí, bude i letos mimořádně bohaté září. Hned začátkem měsíce to budou Slavnosti královny Elišky na Velkém a Malém náměstí a přilehlých Žižkových sadech (2. a 3. září) a 23. ročník mezinárodní letecké show CIAF na letišti (3. a 4. září). Prostranství v sousedství Všesportovního stadionu v Malšovicích a koupaliště Flošna ožije 16. a 17. září krajskými dožínkami. Také říjen a listopad budou mít co nabídnout. Například Hradecký půlmaraton se startem a cílem na Malém náměstí (9. října), festival Jazz jde městem v hudebních sálech, klubech i v centru města (18. až 22. října) nebo muzejní adventní trh od 25. do 27. listopadu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
9.3.2016 08:40
Jiří Nešvar (neregistrovaný)
Pozapomněli jste na Hradecký Majáles 22.4.2016 a festival Rock for People 3.-6.7.2016

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme