Štítky: | Aldis | čsob |

Magistrát se dohodl s ČSOB, prodá bance pozemky u Aldisu

Vedle Aldisu bude stát ČSOB.
Vedle Aldisu bude stát ČSOB. | autor: hradeckralove.cz

Československá obchodní banka hodlá u hradeckého Aldisu vybudovat své dlouhodobé regionální sídlo. Město si od toho slibuje především zkulturnění tamní lokality a nárůst pracovních míst. Mělo by jich vzniknout několik stovek. S podpisem budoucí kupní smlouvy souhlasili i zastupitelé na svém zářijovém zasedání. Banka koupí pozemky za více než 28 milionů korun.

"Pozemek, který město prodalo ČSOB, je už devět let zatížen nájemním vztahem s developerskou společností Unimex, což  bylo omezením pro další projekty," uvádí Magdaléna Vlčková, mluvčí hradeckého magistrátu. Výsledkem poměrně dlouhého vyjednávání tří stran, tedy města, Unimexu a ČSOB, je uzavření souboru smluv, včetně budoucí smlouvy o prodeji těchto pozemků o celkové výměře 8128 metrů čtverečných za 28,448 milionů korun. ČSOB se nabídla, že se kormě koupi pozemku také bude finančně vypořádávat s Unimexem.
 

Zástupci banky slibují, že administrativní budova bude do tamní lokality zapadat a pozvedne ji. „ČSOB vstupem do lokality Aldis a výstavbou vlastní nové budovy významně a s dlouhodobou perspektivou zapouští v této východočeské metropoli kořeny,“ vysvětluje Zora Křičková, výkonná ředitelka Facilities managementu z ČSOB a dodává, že se nejedná o spekulativní či komerční investici, protože banka opravdu hledala své pevné regionální sídlo. V budově by měla být jídelna, kavárna, pobočka pro veškerou klientelu ČSOB.
 

„Rozhodnutí ČSOB je pro nás bezpochyby pozitivní informací a celou záležitost bereme v podstatě jako investiční pobídku za účelem vytvoření nových pracovních míst a oživení lokality. Tomu pomůže i lávka přes Labe, která do budoucna propojí centrum města se Šimkovými sady. Počítáme s tím, že nedaleko objektu vznikne také zastávka MHD, která poslouží i Hradečanům bydlícím v okolí. Jsem rád, že se společná jednání podařilo dovést do zdárného konce,“ popisuje budoucí proměnu tohoto místa v centru města primátor Zdeněk Fink.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Dalibor Janda v Hradci oslaví své 70. narozeniny

Je neuvěřitelné, že náš český zpěvák s nezaměnitelným hlasem Dalibor Janda oslaví už 70 let. A slavit chce především se svými fanoušky a to i v Hradci Králové. Na 10. prosince chystá Gala koncert 70 v hradeckém Aldisu. Show začíná ve 20 hodin. Dalibor Janda přijede i se svou…
Čtěte více

Město bude vlastnit Aldis. Zastupitelé pro koupi zvedli ruku

Hradec Králové se stane stoprocentním vlastníkem společenského a kongresového centra Aldis. Hradecká radnice v současnosti vlastní 48,54 % akcií této společnosti, dalšími akcionáři jsou Odborový svaz Kovo s 45,93 % a Odborový svaz státních orgánů a organizací s 5,52% podílem ve…
Čtěte více

Město se možná stane stoprocentním vlastníkem Aldisu

Stoprocentním vlastníkem společnosti Aldis, která v Hradci Králové provozuje stejnojmenné společenské a kongresové centrum, by se mohlo stát město. Hradecká radnice v současnosti vlastní 48,54 % akcií, dalšími akcionáři jsou Odborový svaz Kovo s 45,93 % a Odborový svaz státních…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme