Letní sezona na Flošně dnes končí, vykoupat se přišlo více než 80 tisíc lidí

| autor:

Letní sezóna na Koupališti Flošna skončí ve čtvrtek 24. září 2020 v 19 hodin. Pro letní koupaliště Flošna to byla již 11. sezóna. Po dnech napětí v souvislosti s rozšířením pandemie, kdy se nevědělo, zda vůbec bude koupaliště otevřeno, nakonec začala sezóna 25. května 2020. I přes velmi chladný a deštivý měsíc červen, a ne příliš příznivou první polovinu července, nakonec letní koupaliště dosáhlo návštěvnosti něco málo přes 80 000 návštěvníků, a to dva dny před konečným uzavřením letního areálu. Tato návštěvnost je sice pro Koupaliště Flošna podprůměrná, ale vzhledem ke všem nepříznivým okolnostem spojených s počasím a pandemií, považuje provozovatel, Správa nemovitostí Hradec Králové, příspěvková organizace, jedenáctou letní sezónu za velmi úspěšnou. Důvodem ke spokojenosti je i fakt, že na letním koupališti nedošlo v uplynulé sezóně k žádnému vážnějšímu úrazu.

Nejsilnějším měsícem v této sezóně byl měsíc srpen, se skoro 36 tisíci návštěvníky. Nejúspěšnější sezóna na letním koupališti Flošna byla v roce 2018, kdy koupaliště navštívilo neuvěřitelných 119 056 osob. Zatím nejslabší sezóna byla v roce 2014 se 70 017 návštěvníky.

Jedenáctá letní sezóna byla mimořádná i v tom, že přivítala miliontého návštěvníka letního koupaliště od zahájení provozu v roce 2010. Byla jím paní Jana Zezulková z Hradce Králové, maminka dvou dětí, která prošla turniketem 11. srpna krátce po poledni.

V této sezóně byly na Koupališti Flošna nainstalovány nové závodní plavecké dráhy v plaveckém 50m bazéně, které díky patentovanému systému tlumení vln slavily velký úspěch, především u plavců.

V areálu Flošna, pokračuje v provozu po celý rok, wellness studio, Squash Flošna se 4 kurty, fitness a restaurace Flošna s bowlingem.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend ve znamení letních koncertů, nočního koupání, sladkostí a zmrzliny

Víkend v Hradci Králové slibuje pravé letní radovánky. Můžete vyrazit na Festival sladkostí a zmrzliny nebo na noční koupání na hradecké koupaliště Flošna. Bude se hrát fotbal - Votroci vyzvou Teplice, bude se koncertovat i ochutnávat víno. Do historického centra můžete vyrazit…
Čtěte více

Koupaliště Flošna prodlužuje otevírací dobu

S příchodem letních dnů se prodlužuje otevírací doba na venkovním koupališti Flošna. První prodloužení čeká návštěvníky během zítřka 29. června, otevřeno bude od 9 do 20 hodin. Od pondělí 1. července dojde k dalšímu prodloužení. Od pondělí do pátku bude otevírací doba od 6 do 20…
Čtěte více

Flošna zahájí letošní sezonu už tuto sobotu

Letní koupaliště Flošna již brzy zahájí patnáctou sezonu, pro návštěvníky bude otevřeno už od soboty 18. května. Provoz bude zatím fungovat v režimu vedlejší sezony, otevřeno bude od 10 do 18 hodin. Vstupné bude nižší než v hlavní sezoně, návštěvníci s čipovými hodinkami…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme