Štítky: | Mileta | křižovatka mileta |

Křižovatka Mileta by měla v nové podobě začít řidičům sloužit už za dva roky

Realizace oprav křižovatky Mileta se blíží.
Realizace oprav křižovatky Mileta se blíží. | autor: vizualizace ŘSD

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájilo výběrové řízení na zhotovitele přestavby frekventované křižovatky Mileta v Hradci Králové. Stavba má vydané pravomocné stavební povolení. O posunu v přípravě rekonstrukce informoval generální ředitel ŘSD Radek Mátl. Přestavba křižovatky Mileta by měla stát 527 milionů korun bez DPH.

„Jedná se o sdruženou investici ŘSD, Královehradeckého kraje a Města Hradec Králové,“ sdělil Radek Mátl na svém twitteru. Město na svou část přestavby křižovatky Mileta pro letošní rok vyčlenilo 20 milionů korun.

Jako základní termín pro podání nabídek do tendru bylo stanoveno datum 4. srpna. Se zahájením výstavby se podle aktuálního informačního letáku ŘSD počítá v příštím roce. Křižovatka by do provozu měla být uvedena v roce 2025. V současnosti se pracuje na zajištění inženýrských sítí a silničáři pokračují ve frézování asfaltových vrstev.

Křižovatka Mileta je jedním z klíčových dopravních uzlů v krajském městě. Je součástí vytíženého městského okruhu a spojuje centrum s Moravským Předměstím, z křižovatky se navíc odbočuje k fakultní nemocnici a využívají ji i sanitky krajské záchranné služby. V místě se často tvoří dlouhé kolony. „Stávající uspořádání úrovňové, světelně řízené křižovatky nevyhovuje současným intenzitám dopravy hlavně ve špičkových hodinách,“ uvádí ŘSD v červnovém informačním letáku ke stavbě.

Plán na přestavbu křižovatky Mileta počítá se čtyřmi podchody. „Rekonstrukcí křižovatky bude dosaženo jediného možného bezkolizního propojení pro pěší a cyklisty mezi Moravským Předměstím a centrem města, včetně napojení sídliště Moravské Předměstí na II. městský okruh,“ slibuje ŘSD.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

U Milety se už pracuje na stavbě podchodů

Na hradecké křižovatce Miletě se pracuje na podchodech. Průjezd křižovatkou je omezený od začátku dubna a dopravní komplikace zažívají řidiči hlavně ve špičkách v okolí samotné křižovatky. Větší problémy nemá ani hradecká záchranka, která sídlí přímo u Milety. Stavební firma teď…
Čtěte více

Opravy uzavřely Pražský most. Někteří řidiči zákaz nerespektují, tak padají první pokuty

Pouze od včerejšího dne je kvůli opravám uzavřen Pražský most v centru Hradce. Někteří řidiči však zákaz vjezdu nerespektují a padají pokuty. V dopravní špičce auta stojí v kolonách na Tylově náměstí a Tyršově mostě. Před pár dny se dopravní situace zkomplikovala i na křižovatce…
Čtěte více

Přes Miletu už nebudou jezdit trolejbusy. Opravy se dotknou všech linek MHD

Stavba, která na dlouhé měsíce ochromí dopravu v Hradci, už se blíží. Jedná se o rekonstrukci křižovatky Mileta. V místě už nyní probíhají přípravné práce. Dopravní omezení, která v první etapě uzavřou severní část městského okruhu a Hradeckou ulici směrem do centra, na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme