Štítky: | MHD Hradec Králové | Doprava | Mileta | MHD |

Přes Miletu už nebudou jezdit trolejbusy. Opravy se dotknou všech linek MHD

O opravách Milety můžete mít přehled.
O opravách Milety můžete mít přehled. | autor: MMHK

Stavba, která na dlouhé měsíce ochromí dopravu v Hradci, už se blíží. Jedná se o rekonstrukci křižovatky Mileta. V místě už nyní probíhají přípravné práce. Dopravní omezení, která v první etapě uzavřou severní část městského okruhu a Hradeckou ulici směrem do centra, na křižovatce Mileta vypuknou naplno už v dubnu. Už nyní tudy neprojedou trolejbusy. Vystřídají je autobusy. Informaci přináší Hradecký deník.

Stavbaři už začali budovat přejezdy mezi jízdními směry na obou stranách Sokolské ulice, u čerpací stanice OMV směrem na Brněnskou vyrostla první náhradní zastávka MHD a připravené jsou i náhradní semafory, které budou provoz v křižovatce řídit. Do konce března ještě stavbaři odstraní trakční vedení pro trolejbusy. „Od pondělí 18. března jsme na lince číslo 1 nahradili trolejbusy autobusy,“ vysvětluje vedoucí střediska MHD dopravního podniku Jan György. Změny na linkách, které přes křižovatku projíždí, se naplno projeví od 2. dubna.

První etapa přestavby křižovatky má začít 2. dubna a skončit 30. dubna příštího roku. „Zcela bude uzavřena ulice Hradecká směrem k UHK, uzavřen bude jízdní pás v Sokolské ulici směrem do centra, uzavřena bude plocha před Záchrannou službou,“ popsala změny za Ředitelství silnic a dálnic Petra Drkulová. Neprůjezdná tak bude panelová cesta z Benešovy třídy. Po okruhu se bude jezdit jen ve dvou jízdních pruzích.

Uzavření Hradecké ulice od Milety směrem k Moravskému mostu si vyžádalo propojení Botanické ulice kolem hasičského stadionu od Pajrktovy flošny na ulici 17. listopadu a Akademika Heyrovského. „Do této lokality bude umožněn vjezd zjednosměrněnou ulicí Botanickou. Výjezd bude umožněn jednosměrnou ulicí nad Domovem mládeže na Hradeckou ulici,“ popisuje provizorní dopravní řešení Petra Drkulová.

Uzavření Hradecké omezí také automobilovou dopravu v areálu budov UHK U Soutoku. Podle ŘSD se sem provoz vrátí od letošního října. „Následně bude opět umožněn původní vjezd od ulice Akademika Heyrovského a 17. listopadu a do areálu UHK, nicméně křižovatka Mileta bude dále uzavřena,“ připomíná mluvčí ŘSD Petra Drkulová.

Změny v linkách MHD během 1. etapy rekonstrukce

-    rekonstrukce křižovatky Mileta se bude týkat prakticky všech denních a nočních linek MHD, které v současnosti křižovatkou Mileta projíždějí. Jde tedy o denní linky MHD č. 1, 8, 9, 16, 16Š, 19, 23, 23Š, 24 a 33 a noční linky MHD č. 52, 53 a 54

-    jediná linka MHD, která nebude stavbou dotčena, je linka č. 51 – křižovatkou projíždí jednosměrně od Fakultní nemocnice směrem do Třebše a nevynechá tak žádnou zastávku

-    linka MHD č. 1 – trasa linky nebude stavbou dotčena, trolejbusy budou z důvodu snesení trolejového vedení nahrazeny autobusy, dojde k přemístění zastávky Heyrovského v Sokolské ulici v obou směrech k čerpací stanici OMV

-    linka MHD č. 8 – trasa linky nebude stavbou dotčena, dojde k přemístění zastávky Heyrovského v Sokolské ulici v obou směrech k čerpací stanici OMV
-    linka MHD č. 9 – trasa linky nebude stavbou dotčena, dojde však ke zrušení zastávky Heyrovského ve směru na Terminál HD (na lince bude platit výlukový jízdní řád)

-    linka MHD č. 16 – trasa linky bude stavbou dotčena, objízdná trasa povede obousměrně Brněnskou a Sokolskou ulicí, dojde ke zrušení zastávky Heyrovského v Hradecké ulici ve směru k Zimnímu stadionu, budou naopak zřízeny zastávky Heyrovského v Sokolské ulici v obou směrech u čerpací stanice OMV (na lince bude platit výlukový jízdní řád)

-    linka MHD č. 16Š – trasa linky bude stavbou dotčena, objízdná trasa povede jednosměrně Brněnskou a Sokolskou ulicí, bude zřízena zastávka Heyrovského v Sokolské ulici u čerpací stanice OMV (na lince bude platit výlukový jízdní řád)

-    linka MHD č. 19 – trasa linky bude stavbou dotčena, objízdná trasa povede obousměrně Brněnskou a Sokolskou ulicí, dojde ke zrušení zastávky Heyrovského v Hradecké ulici ve směru k Zimnímu stadionu, budou naopak zřízeny zastávky Heyrovského v Sokolské ulici v obou směrech u čerpací stanice OMV (na lince bude platit výlukový jízdní řád)

-    linka MHD č. 23 – trasa linky bude stavbou dotčena, objízdná trasa povede obousměrně Brněnskou a Sokolskou ulicí, dojde ke zrušení zastávky Heyrovského v Hradecké ulici ve směru k Zimnímu stadionu, budou naopak zřízeny zastávky Heyrovského v Sokolské ulici v obou směrech u čerpací stanice OMV (na lince bude platit výlukový jízdní řád)

-    linka MHD č. 23Š – trasa linky bude stavbou dotčena, objízdná trasa povede jednosměrně Sokolskou a Brněnskou ulicí, dojde ke zrušení zastávky Heyrovského v Hradecké ulici ve směru k Zimnímu stadionu, bude naopak zřízena zastávka Heyrovského v Sokolské ulici u čerpací stanice OMV (na lince bude platit výlukový jízdní řád)

-    linka MHD č. 24 – trasa linky nebude stavbou dotčena, dojde však ke zrušení zastávky Heyrovského ve směru na Terminál HD (na lince bude platit výlukový jízdní řád)

-    linka MHD č. 33 – trasa linky bude stavbou dotčena, objízdná trasa povede obousměrně Brněnskou a Sokolskou ulicí, dojde ke zrušení zastávky Heyrovského v Hradecké ulici ve směru k Zimnímu stadionu, budou naopak zřízeny zastávky Heyrovského v Sokolské ulici v obou směrech u čerpací stanice OMV (na lince bude platit výlukový jízdní řád)

-    linka MHD č. 51 – trasa linky nebude stavbou dotčena

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy uzavřely Pražský most. Někteří řidiči zákaz nerespektují, tak padají první pokuty

Pouze od včerejšího dne je kvůli opravám uzavřen Pražský most v centru Hradce. Někteří řidiči však zákaz vjezdu nerespektují a padají pokuty. V dopravní špičce auta stojí v kolonách na Tylově náměstí a Tyršově mostě. Před pár dny se dopravní situace zkomplikovala i na křižovatce…
Čtěte více

Opravy Pražského mostu už se blíží. Nebude ale uzavřen pro všechny

Plánovaná údržba Pražského mostu v centru Hradce Králové začne 8. dubna. Dělníci se na mostě objeví ale už o víkendu 6. dubna, kdy budou zahájeny finální přípravné stavební práce bez dopravních omezení. Během oprav bude otevřená pouze jedna polovina mostu pro chodce, záchranáře…
Čtěte více

Dopravní chaos u hradeckých škol má mírnit plán mobility

Plná parkoviště, nebezpečně a často proti pravidlům zastavující automobily, ze kterých v ranní špičce vystupují děti. To jsou nejčastější příčiny vzniku nepřehledných a kritických situací v blízkosti škol. Město Hradec Králové chce těmto nebezpečným kolizím předcházet vytvořením…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme