Koupaliště Flošna nabídne letos řadu novinek

S rostoucími teplotami vzduchu v posledních dnech roste i zájem lidí o nabídku koupání v letních měsících v našem městě.

Hned několik novinek je přichystáno pro návštěvníky loni otevřeného koupaliště Flošna v Hradci Králové. Jednou z novinek nadcházející sezony zde bude právě noční koupání. Další příjemným překvapením má být větší bezpečnost návštěvníků a lepší ochrana jejich majetku.

V současné chvíli probíhají v areálu koupaliště Flošna přípravné práce před zahájením sezóny. „Ukončení všech přípravných prací plánujeme do konce měsíce dubna, provoz chceme zahájit počátkem května. Nestanovili jsme však žádné pevné datum, uvidíme podle počasí,“ uvedla Jaroslava Bernhardová ze Správy nemovitostí Hradec Králové. Dodala, že voda v bazénech bude mít v té době teplotu 26 stupňů Celsia. Přípravy na novou sezonu, které zahrnují především čištění nerezových bazénů, přípravu technologie, opravy dlažby kolem vodních nádrží a údržbu travnatých ploch, trvají na Flošně už od začátku dubna.

Návštěvníci se letos mohou těšit na několik vylepšení. V průběhu zimy byl na vloni otevřeném koupališti instalován kamerový systém, který má zvýšit bezpečnost návštěvníků a ochránit jejich majetek. Kamery totiž zabírají nejen bazény a prostor kolem nich, ale také stojany na kola, kde vloni docházelo k častým krádežím bicyklů. Dosavadní stojany na kola navíc doplní dalších šestadvacet nových vybavených bezpečnostním zámkem. Kamery by měly rovněž přispět k omezení počtu krádeží osobních věcí odložených na travnatých plochách okolo bazénů. Kamery zaměří své „oči“ také na nové bezpečnostní schránky na ukládání cenností a dokladů, které na koupališti přibudou v květnu.

Zřejmě největší novinkou bude noční koupání, které hodlá provozovatel koupaliště pořádat ve vybraných dnech v průběhu sezony. „S jeho konáním počítáme podle počasí. Naše představa je taková, že by se noční plavání konalo od 22 hodin do půlnoci,“ uvedla Bernhardová. O dnech, kdy se noční plavání bude konat, se zájemci dozvědí například z digitální informační tabule, kterou provozovatel umístí k pokladnám, z hlášení rozhlasu, nebo z nové podoby internetových stránek koupaliště. Ty správa nemovitostí spustí v nejbližší době a kromě jiného zájemcům nabídnou aktuální záběry z webkamery přímo z koupaliště.

Úpravy před nastávající sezonou se nevyhnuly ani restauraci, kde odborná firma vyměnila dlažbu za protiskluzovou. Vzniklo zde navíc nové výdejní okénko, které má urychlit obsluhu návštěvníků koupaliště. Na horní terase se navíc předpokládá otevření nového prodejního stánku, kde si zájemci budou moci koupit nafukovací kruhy a hračky do vody, toaletní a hygienické potřeby, časopisy a další sortiment spojený s koupáním a letními radovánkami.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
21.4.2011 07:28
Honza  (Nováček)
Cele je to uhezene a trapne, je mi blbe z toho, jak to vypada, kdo tam chodi apod.

Co vyresi kamerovy system? Ze bude jako hlidac pracovat nejaky uchylny voyeur? Takze zadne kolo zabrane, ci taska, ale pekna panicka ci slecinka...

A ve finale kdo tam asi tak krade? Kdyz me loni vypravovala kamardka ze socialky, jak rozdavaji volne vstupy, vzdyt tam bylo nocni koupani ve dne!!! Proc maji slusni pracoviti lide platit a nevzdelanci a nemakacenkove zase neco dostavaji zadarmo, pak jeste tihle chudaci kradou, bojime se tam chodit..

Meli by spis misto kamer a nocniho koupani instalovat na kraj bazenu jeste valchy, aby se jim to dobre pralo! Je to HANBA

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Ceny vstupu na hradecké koupaliště Flošna půjdou nahoru

Návštěvníci letního koupaliště Flošna, čeká od nové sezóny změna ceníku. Jedná se o pravidelnou úpravu vstupného, ke které dochází především s ohledem na neustále se zvyšující náklady na provoz zařízení. Ceny se mění pouze u vybraných položek, v průměru jde o navýšení o 13 %.…
Čtěte více

Na Flošně vzniknou další venkovní toalety, stávající počet nestačí

Návštěvníci koupaliště Flošna se dočkají nového sociálního zařízení. Díky úspěšné letní sezoně je možné převést z rozpočtu Správy nemovitostí Hradec Králové do rozpočtu města částku ve výši dva miliony korun. Z ní bude v příštím roce financována projektová dokumentace, zbývající…
Čtěte více

Flošna ve čtvrtek zavírá. Kolik letos prošlo branami návštěvníků?

Koupaliště Flošna zítra - tedy ve čtvrtek 21. září ukončí v 19 hodin letošní čtrnáctou sezónu, která začala 20. května. A letošní statistika vůbec nevypadá špatně. Celková návštěvnost byla nadprůměrná, vyšplhala se na více jak 93 tisíc lidí, což je skoro o 10 tisíc návštěvníků…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme