Flošna ve čtvrtek zavírá. Kolik letos prošlo branami návštěvníků?

Flošna zavírá.
Flošna zavírá. | autor: hradeckralove.cz

Koupaliště Flošna zítra - tedy ve čtvrtek 21. září ukončí v 19 hodin letošní čtrnáctou sezónu, která začala 20. května. A letošní statistika vůbec nevypadá špatně. Celková návštěvnost byla nadprůměrná, vyšplhala se na více jak 93 tisíc lidí, což je skoro o 10 tisíc návštěvníků více než v roce 2022.

„Sezónu ovlivnilo střídání velmi horkého a velmi chladného počasí, takže koupaliště bylo buď zcela plné nebo zcela prázdné, a to hlavně uprostřed prázdnin, kdy dorazila studená fronta. Celkovou návštěvnost koupaliště významně vylepšilo slunečné a teplé počasí v září, kdy Flošnu navštívilo více jak 10 000 lidí. Letošní září bylo druhým nejteplejším v historii koupaliště. Vyšší návštěvnost v září měla Flošna pouze v roce 2016, a to skoro 17 000 lidí“, uvádí Jan Konvalinka, vedoucí koupaliště. Nejmenší návštěvnost byla v roce 2014 se 70 017 návštěvníky, a nejúspěšnější v roce 2018, kdy si cestu na koupaliště našlo neuvěřitelných 119 056 osob. Letošní výkyvy počasí ale přály návštěvnosti Wellness studia Flošna, které dosáhlo druhé nejvyšší srpnové návštěvnosti, a to 2 327 osob.

I nájemce restaurace Flošna, pan Krsek, si pochvaluje letošní sezónu, kterou hodnotí jako solidní. „Sice nás trošku zaskočilo tropické počasí v září, ale podařilo se nám zajistit brigádníky, se kterými jsme se loučili na konci srpna“, dodává Jiří Krsek.

Na jaře letošního roku zajistila Správa nemovitostí Hradec Králové, která celý areál provozuje, přesunutí dětského hřiště do prostoru mezi restaurací a hřištěm pro plážový volejbal a bylo doplněno o nové herní prvky. Rodiče oceňují více stínu, a tím i vyšší komfort při dovádění malých návštěvníků, stejně jako dvojnásobné zastínění prostor u dětského bazénku. Návštěvníci si pochvalují i automatickou pokladnu u vchodu na koupaliště, která slouží pro bezobslužný prodej vstupenek, zjištění stavu kreditu na čipových hodinkách a dobití čipových hodinek.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Flošna je otevřená, zatím za mimosezónní vstupné

Letní hradecké koupaliště Flošna zahájilo novou sezónu. Veřejnosti se otevřelo už v sobotu a to v čase od 10 do 19 hodin. V provozu budou všechny atrakce i služby koupaliště, voda v padesátimetrovém bazénu bude vyhřátá na 26 stupňů. Vstupné bude zatím mimosezónní, tedy 100 korun…
Čtěte více

Za vstup na koupaliště Flošna si připlatíte. V průměru se ceník zvýší o 15 procent

S přípravou hradeckého koupaliště Flošna na nadcházející sezónu přichází i zvýšení ceníku vstupného a služeb. Celodenní vstup bude například jednoho dospělého stát 190 korun. Vedle toho se ale návštěvníci budou moci těšit na změny, kterými budou třeba nové herní prvky v areálu…
Čtěte více

Koupaliště Flošna se chystá na sezónu. Novinky potěší hlavně děti

Přibližně za dva měsíce by mohlo být hradecké koupaliště Flošna už otevřené. V některých letech otevíralo už v dubnu, to když venkovnímu koupání přálo počasí. K nejčastějším termínům otevření však patří tradičně 20. květen. Vloni na hradeckou Flošnu zavítalo 80 tisíc zájemců.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme