Kasičky Tříkrálové sbírky jsou stále ještě k dispozici. Můžete přispět

Kasičky jsou ještě k dispozici.
Kasičky jsou ještě k dispozici. | autor: MMHK

Ještě celý tento týden můžete přispět potřebným do kasiček Tříkrálové sbírky, kterou pořádá Charita. Kasičky jsou umístěné v charitních centrech a také na dalších veřejně přístupných místech jako jsou úřady, kostely, obchody, lékárny, různé provozovny a instituce. Mapu těchto míst a kontakty najdou dárci na webových stránkách.

„Děkujeme všem dárcům za štědrost a solidaritu, že i v této nelehké době myslí na nemocné a potřebné. Díky také všem, kteří Charitám umožnili umístit tříkrálovou kasičku – úřadům, farnostem, obchodům, lékárnám, firmám, různým provozovnám a institucím jako jsou i školky, zdravotnická zařízení nebo hasičské sbory. A doufáme, že za rok koledníci zase vyrazí do ulic a popřejí lidem naživo,“ říká Anna Maclová, ředitelka Diecézní charity Hradec Králové.

U kasiček najdou dárci i drobné dárky, požehnané křídy nebo samolepky na dveře K+M+B+2021 a informační letáček místní Charity o využití výtěžku Tříkrálové sbírky. Aktuální informace zveřejňují Charity na svých webech a sociálních sítích. V Hradci Králové a okolí je možné přinášet dary do pokladničky v sídle Diecézní charity (Velké náměstí 37/46), Oblastní charity (Komenského 266), na úřadech, v kostelích, prodejnách Mňam mňam a dalších obchodech či provozovnách - více také na www.charitahk.cz.

Kde koleda pomůže?

Oblastní charita v Hradci Králové darované peníze použije na výstavbu lůžkového hospice ve Stěžerách a další služby.

Část výtěžku věnují Charity také na humanitární projekty na pomoc indickým dětem v nouzi, které realizuje Diecézní charita Hradec Králové. Přehled všech záměrů a také průběžné výsledky letošní Tříkrálové sbírky najdete na www.hk.caritas.cz a www.trikralovasbirka.cz.

Doprovodné tříkrálové akce a soutěže

Letošní mimořádnou online koledu zpestřují rozmanité akce pro koledníky a dárce. Na Hradecku se celé rodiny s dětmi zapojily do akce „Zpívejte s námi tříkrálovou koledu“ a natočily své koledy, aby se tříkrálové poselství rozšířilo do co nejvíce domácností (videa jsou k zhlédnutí na www.charitahk.cz).

Do Tříkrálové sbírky je možné přispívat i odesláním dárcovské SMS: DMS KOLEDA 30 (60 nebo 90) na číslo 87 777 (více na www.darcovskasms.cz) nebo finančním darem na sbírkový účet číslo 66008822/0800 u České spořitelny, VS 777. Na tříkrálovém Facebooku a Instagramu se mohou lidé zapojit také do Kolednické výzvy a natočit vlastní originální koledu, nebo do Aukce o unikátní tříkrálové igráčky (do 21. ledna). Více také na www.trikralovasbirka.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

V letošní Tříkrálové sbírce na Královehradecku padl rekord

Celkový výtěžek letošní Tříkrálové sbírky v královéhradecké diecézi překročil rekordních 27,8 milionu korun. Darované peníze půjdou na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným v regionu. Do úředně zapečetěných pokladniček lidé darovali…
Čtěte více

Tříkrálová sbírka začíná, pozor na falešné koledníky

Od pátku 5. ledna se také po ulicích Hradce rozejdou koledníci z Tříkrálové sbírky. Celkem na 450 skupinek koledníků projde více jak stovku obcí a šest měst regionu Královéhradecka a poprosí o dar do zapečetěných kasiček s logem charity. Letos premiérově v obci Benátky a s…
Čtěte více

Tři králové letos vybrali rekord. Kde peníze pomohou?

Rekordních téměř 26 milionů korun vynesla letošní Tříkrálová sbírka v hradecké diecézi. Výtěžek pomůže postiženým, nemocným, seniorům, matkám s dětmi v tísni i dalším potřebným v regionu. Takový výsledek organizátoři letošní Tříkrálové sbírky nečekali. Podle pořadatelů ukázala,…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme