Štítky: | Krimi |

"Kabelkový zloděj" dopaden!

Policisté dopadli kabelkového zloděje, kradl na kole
Policisté dopadli kabelkového zloděje, kradl na kole

"Kabelkový zloděj" to má už spočítané - za jeho posledním lupem nespadla klec, ale doslova řetěz.

Při poslední krádeži mu totiž spadl řetěz z kola a jeho už šestnáctá oběť ho tak zavčas stihla nahlásit na policii, která ho posléze zadržela. Od pondělka tak mohou být starší dámy v Hradci Králové opět trochu klidnější. 

Pachatel (38 let) se doznal k celkem 16 skutkům, při kterých vznikla škoda přes 77 tisíc korun. Muž je obviněn nejen z přečinu krádeže, ale také z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Cyklistického zloděje se v Hradci Králové podařilo policistům zadržet v pondělí. "Krátce před dvanáctou oznámila na linku 158 žena (66 let), že se stala obětí neznámého pachatele. Neznámý cyklista měl ženu, jedoucí na jízdním kole Písečnou ulicí, dojet zezadu a pokusit se jí z košíku odcizit kabelku. Tu však měla žena dobře zajištěnou a zloději se ji odcizit naštěstí nepodařilo. Místo toho oba upadli za jízdy na zem," popsala Lenka Burýšková, tisková mluvčí královéhradecké policie. 

Pachatel po pádu usedl na kolo a snažil se z místa co nejrychleji zmizet. "Později uvedl, že jel tak rychle, až mu spadl z kola řetěz a musel se odrážet nohama. Žena, ač lehce zraněná, zareagovala rovněž velmi rychle a zavolala na policii," informovala policejní mluvčí.

Počet krádeží kabelkové zloděje se vyšplhal až na číslo 16

Muž se na policii doznal k celkem 16 skutkům, které stihl učinit od dubna 2013 do současné doby. Celková škoda dosahuje částky přes 77 tisíc korun. "Byl proto obviněn z přečinu krádeže a z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Policejní komisař podá dnešního dne k rukám státního zástupce podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Za uvedené jednání mu hrozí až 5letý pobyt za mřížemi," uvedla v úterý policejní mluvčí Burýšková. 

Obviněný muž se zdržoval na ubytovně a vzhledem k tomu, že nikde nepracoval a v minulosti strávil většinu času ve výkonu trestu, obstarával si finance na živobytí tímto způsobem. "Uvedl, že byl devětkrát soudně trestán a to za majetkovou trestnou činnost. Kromě hmotných dávek v nouzi si obstarával peníze „na ulici“. Za trestnou činností vyjížděl do města na jízdním kole, které údajně odcizil před dvěma měsíci u jednoho z obchodních domů," doplnila ještě Burýšková.

Z odcizených věcí si ponechával prý pouze peníze, kabelky i s jejich obsahem vyhazoval buď do kontejnerů a popelnic nebo do řeky Labe a Orlice, kde je odnesla povodeň. Na starší dámy se zaměřoval především proto, že se mu zdály jako snadný cíl a nehrozilo, že by ho pronásledovaly. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Muž svěřil klíče od bytu řemeslníkům a nestačil se divit, jaké má nocležníky

Obyvatelé jednoho z hradeckých domů zavolali městskou policii na ženu, která je obtěžovala na chodbě, kde dokonce vykonala potřebu. Tvrdila, že si v domě pronajímá byt, ale neměla klíče ani žádné doklady. 
Čtěte více

Hradecká seniorka historce o nehodě syna neuvěřila, jiným podvodníci sebrali statisíce

Když třiadevadesátileté ženě z Hradce Králové zazvonila před Štědrým dnem telefonní pevná linka, vyprávěl jí neznámý muž smyšlenou historku o nehodě jejího syna a chtěl zaplatit 300 tisíc. Seniorka naštěstí neuvěřila. Tak obezřetný ale nebyl muž z Hradecka, který přišel o …
Čtěte více

Více kamer a asistentů prevence kriminality. Vedení Hradce chce ještě zvýšit bezpečnost ve městě

Vedení Hradce hodlá ve městě ještě více zvýšit bezpečnost. Jednak chce posílit prevenci kriminality pak také rozšířit kamerový systém. Pokračovat bude projekt Asistent prevence kriminality. Rada města na tyto projekty schválila žádost o dotaci ministerstva vnitra. Město se na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme