Štítky: | Škola |

K zápisům do škol přišlo podle očekávání i letos přes tisíc dětí

Ilustrační foto | Zdroj: Archiv
Ilustrační foto | Zdroj: Archiv

Do sedmnácti základních škol zřizovaných městem Hradec Králové přišlo při pátečních a sobotních zápisech 1 138 dětí. V září by mělo podle předpokladu usednout do školních lavic čtyřiceti tříd celkem 978 prvňáčků.

Celková kapacita základních škol je podle vedení města dostatečná a čítá 8 855 žáků. Školy mohou přijmout i početně silný ročník dětí. V současné době jsou městské základní školy obsazeny 6 978 žáky.

„Kapacita sedmnácti základních škol zřízených městem je celkově dostatečná, jsme připraveni přijmout i tento početně silný ročník dětí, které sem míří z mateřských škol. Přeji všem prvňáčkům, aby se  co nejrychleji seznámili s novým prostředím a spolužáky, aby si bez větších problémů přivykli na nové povinnosti a aby se ve škole cítili dobře. Přece jenom v ní stráví několik nadcházejících let,“ řekla k zápisům Anna Maclová, náměstkyně primátora zodpovědná za oblast školství. 

Vedení všech základních škol ještě před zápisem připravilo dny otevřených dveří a město Hradec Králové vydalo publikaci Informace pro rodiče budoucích prvňáčků, ve které se představily všechny školy i jejich nabídky.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Škola v Úprkově ulici otevře novou venkovní učebnu na střeše a opravený pavilon

Před rokem byla v Základní škole Úprkova v Hradci Králové zahájena rozsáhlá rekonstrukce pavilonu druhého stupně. Kromě dílčích oprav vnitřních a vnějších rozvodů sítí zde bylo vystavěno také jedno patro nových odborných učeben včetně moderního vybavení, zelená střecha s…
Čtěte více

Hradecká škola pro děti se sluchovým postižením získala prestižní ocenění

Vyšší odborná škola, střední škola, základní a mateřská škola Štefánikova v Hradci Králové, která vzdělává žáky se sluchovým postižením a poskytuje i sociální službu rané péče a poradenství, obdržela prestižní ocenění Excelentní organizace. Ve 20. ročníku soutěže Národní ceny…
Čtěte více

V pátek se v hradeckých školách bude učit

V úterý ministr zdravotnictví doporučil ředitelům základních a středních škol vyhlásit na pátek 25. září ředitelské volno. Rozhodnutí uzavřít městské základní školy bylo ponecháno na ředitelích, mezi kterými došlo ke shodě. Výsledkem je, že všechny hradecké základní školy…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme