Jednání o prodeji fotbalového klubu nabírají reálné obrysy, Tomek zatím není ve hře

Malšovická aréna
Malšovická aréna | autor: fchk.cz

Vedení hradeckého magistrátu odstartuje během nejbližších týdnů první kolo vyjednávání s potenciálními zájemci o koupi fotbalového klubu FC Hradec Králové. Uvedla to primátora města a předsedkyně představenstva FC Hradec Králové Pavlína Springerová. Město i klub podle ní mají vizi, že klub bude útočit na příčky zajišťující účast v evropských pohárech. "Věřím, že se silným strategickým partnerem na to klub dosáhne v co nejkratší možné době," dodala primátorka.

Nový partner bude znám příští rok

V současné chvíli je proces hledání partnera ve fázi přijímání žádostí od potenciálních uchazečů o vstup do klubu. V průběhu léta proběhnou první online schůzky, na ně pak navážou patrně na začátku října přímá jednání za osobní účasti. To už budou schůzky jen s nejrelevantnějšími a nejzajímavějšími partnery. "Do konce roku bychom chtěli mít na stole nabídky, které už budou velmi konkrétní. První polovina příštího roku by pak měla být věnována doladění všech podmínek a další sezóna by pak začínala již s novým strategickým partnerem," upřesnila předpokládaný postup a časový harmonogram Springerová.

Tomek se oficiálně nevyjádřil

Tento týden potvrdilo město zatím první tři oficiální zájemce o vstup do klubu. Dva z tuzemska a jednoho zahraničního. Mezi nimi ale zatím nefiguruje jméno jednoho z nejbohatších Čechů Ondřeje Tomka, který má na město Hradec Králové úzké vazby. O jeho zájmu nedávno informoval web iSport.cz "Pan Tomek se do tohoto procesu oficiálně nepřihlásil. To ale nic neznamená, protože má stále mnoho týdnů času. O jeho zájmu vím, ale zatím jen neformálním a neoficiálním způsobem," okomentovala jednoho z potenciálních kandidátů na vstup do klubu primátorka.

Zájem diváků o fotbal neklesá

Již tuto neděli vstoupí FC Hradec Králové do dalšího ročního nejvyšší fotbalové soutěže. Půjde o druhý rok v nové fotbalové aréně a čtvrtý rok od posledního postupu. Od té doby se Votroci vždy umístili v horní polovině tabulky a v uplynulé sezóně jim účast v pohárové Evropě unikla až v posledním zápase.
O zápasy Hradce je v domácím prostředí velký zájem. Po Spartě, Slávii, Plzni a Ostravě měli Votroci v uplynulé sezóně pátou nejvyšší průměrnou návštěvnost v lize - přes 7300 diváků. Zájem přitom neutichá, podle počtu prodaných permanentek by měl být minimálně stejný jako v minulém ročníku.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na sraz amerik, závod Ironman či dětský závod na horských kolech

Co se bude dít o víkendu v Hradci Králové? Po celý víkend můžete obdivovat velké americké vozy, koná se již 17. ročník Hradecké Vosmičky, který slibuje tradičně nabitý program. Na náměstí 5. května opět míří tradiční foodtruckový festival, kde můžete ochutnat jídla ze…
Čtěte více

ZVEME: Za tancem do Karibiku nebo na noční festival dobrot

První srpnový víkend v Hradci Králové nabídne koncerty, tanec, letní kino, fotbal i noční festival jídla. Program nabízí Kavčák, v pátek to budou koncerty a v sobotu karibská open air tančírna. Na nábřeží se bude hrát jazz a ochutnávat víno. Votroci vyzvou Mladou Boleslav.
Čtěte více

ZVEME: Do letního kina, latino tančírny, na divadlo, koncerty i fotbal

Co nabídne Hradec Králové o víkendu? Kulturu i sport, bude se hrát fotbalové utkání i promítat fotbalové mistrovství. Amfiteátr na Chlumu zve na divadelní komedii, letní kino Širák hned na dva filmy, Šrámkův statek na koncert.
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme