I s novým stadionem v zádech si dává hradecký fotbal realistické cíle

Již tuto sobotu vyběhnou po letní pauze královéhradečtí fotbalisté ke svému prvnímu zápasu v novém ligovém ročníku. Klub dnes na tiskové konferenci představil nejen nové dresy a plány na nadcházející sezónu, ale velký prostor byl věnován i novému stadionu.

Hráčský kádr doznal v průběhu letní přestávky výrazných změn. V Hraci skončili Reichl, Kubala, Trusa, Novotný a Ryneš. Přišli Heidenreich, Šašinka, Juliš, tým navíc doplnila kromě hráčů z B-týmu i dvě zvučná jména: Ladislav Krejčí a Václav Pilař . Teoreticky je ve hře ještě návrat Ryneše, ale to jen v případě, že by se neprosadil to A-týmu Sparty.
Ke změně došlo i na postu trenéra, kdy Miroslava Koubka nahradil Jozef Weber. Ten mohl být spokojen s přípravnými zápasy, kdy kromě utkání s Viktorií Žižkov všechna ostatní střetnutí Votroci vyhráli. Nutno ovšem podotknout, že v přípravě Hradec nenarazil ani na jednoho ligového soupeře.

Těžký los na úvod

Úvodní rozlosování přitom není vůbec snadné. Již v sobotu se borci v černobílých barvách představí v Praze na Slávii, o týden později je čeká další soupeř z pohárové Evropy - Plzeň. Teprvé poté budou hrát Votroci doma. Pokud nenastanou komplikace, budou moci domácí fanoušci přivítat svůj tým na novém stadionu v sobotu 5. srpna v zápase proti Českým Budějovicím.

O domácí zápasy je velký zájem

Jak uvedl generální manažer klubu Richard Jukl, o domácí zápasy Votroků je velký zájem. Již nyní je prodáno přes 2000 permanentek a Jukl věří, že do začátku ligy se podaří dosáhnout mety tří tisíc. Vlastní prezentace stadionu pro veřejnost ale proběhne až první zářijový víkend. Jak uvedla primátorka města Pavlína Springerová, první zápas 5.8. bude naplánována pouze kratší slavnostní část spojená se slavnostním výkopem. Hlavní akce pro širokou veřejnost proběhne 3.září. Celodenní program začne již dopoledne a kulminovat to bude domácím zápasem Votroků proti Sigmě Olomouc. Kromě prohlídek celé arény je naplánována řada kulturních vystoupení včetně koncertů známých umělců.

Lépe držet se při zemi

Vedení města i vedení klubu svorně doufá, že s novým stadionem začíná i nová éra hradecké kopané, která vrátí diváky do ochozů stadionu a přivede do klubu i nového strategického partnera. Sportovní ředitel Jiří Sabou je však realista a po sportovní stránce si prozatím klade skromnější cíle. Podle něj bude ve stávajících podmínkách úspěch, pokud se klub vyhne barážové skupině. "Pokud skončíme do 10. místa, bude to pro Hradec velký úspěch v těch podmínkách, které zatím máme," uzavřel hodnocení klubových ambic Sabou

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme