Štítky: | Sport | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Hradečtí hokejisté si připisují tři body za pohodovou výhru nad Chomutovem

Foto: Mountfieldhk.cz
Foto: Mountfieldhk.cz

Královehradecký zimní stadion hostil v neděli večer v rámci 24. kola hokejové extraligy duel mezi domácím Mountfieldem HK a Piráty z Chomutova. V tabulce beznadějně poslední hosté chtěli v Hradci Králové překvapit a odvézt si nějaké body. Naopak domácí hokejisté doufali v plný bodový zisk a chtěli konečně nastřílet více gólů než v předchozích zápasech.

To se jim nakonec povedlo a před slušně zaplněným stadionem porazili Chomutov 4:0.

Plán začali svěřenci trenéra Draisaitla plnit doslova hned od prvních sekund. Již po půl minutě hry projel na úroveň kruhů Tomáš Mertl, pohledem zkontroloval najíždějící spoluhráče a pak zvolil střelu z ostrého úhlu. Trefil se báječně, puk zapadl za záda chomutovského brankáře Růžičky – 1:0. 

Rozhodla druhá třetina

I ve druhé části hry si Chomutov nedokázal pohlídat úvodní minuty a hned ve 22. minutě inkasoval podruhé. Bekhdendová klička nejprve nevyšla Martinu Plaňkovi, ale puk ležící před Růžičkou bez problémů do sítě dorazil Vladimír Škoda – 2:0.

O dalším gólu hradeckých musel v 31. minutě rozhodnout videorozhodčí. Přihrávku Jaroslava Kudrny na Jiřího Šimánka do sítě kuriozním způsobem dopravil hostující obránce – 3:0. Po třetím inkasovaném gólu opařený Chomutov již nedokázal vzdorovat a v podstatě byl pro jistě chytajícího domácího gólmana Pavla Kantora několik minut zcela neškodný.  

V 37. minutě navíc ujeli do přečíslení dva na jednoho Knotek s Podlešákem. První jmenovaný zatáhl puk a přesnou přihrávkou na hůl vyzval hradeckého oblíbence Martina Podlešáka ke skórování. Ten přesnou střelou poslal hradecký tým do čtyřgólového vedení.

Ve třetí třetině již nikdo ze 4 132 diváků, kteří navštívili hradecký stadion, nepochyboval, že tentokrát si hradečtí hokejisté připíší do tabulky plný bodový zisk. Otázkou spíše bylo, jestli do té doby bezchybný Pavel Kantor udrží třetí čisté konto v sezóně. I to se na konec povedlo a domácí hokejisté se ani ve třetí třetině nenechali strhout k bezhlavému útočení a stále mysleli především na zabezpečenou obranu. Chomutov tak nedostal sebemenší příležitost zápas jakkoliv zdramatizovat.   

Utkání se opět hrálo ve vyborné atmosféře a hradecký kotel strhával k fandění celou halu po celých šedesát minut.

Hlasitého ocenění od diváků se dočkali i hráči ročníku 2006-2007, tedy nejmladší kategorie Královských lvů, kteří pod taktovkou trenéra Patrika Stehna vyplnili přestávku mezi první a druhou třetinou vzájemným minizápasem. Více než tři desítky kluků a jedna dívka tak dostali podruhé v sezóně možnost pocítit, jaké to je předvést své dosavadní umění před zaplněnými tribunami.

Příští extraligové utkání sehrají hradečtí hokejisté na svém stadionu proti celku Liberce v pátek od 18 hodin. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme