Štítky: | UHK | Univerzita Hradec Králové |

Hradecká univerzita otevře své dveře budoucím studentům

UHK opět po roce zve budoucí studenty | Foto: Jiří Gangur
UHK opět po roce zve budoucí studenty | Foto: Jiří Gangur

Univerzita Hradec Králové i v letošním roce zve budoucí studenty na páteční Den otevřených dveří. Své studijní obory na jednom místě - v univerzitním areálu Na Soutoku - představí všechny čtyři fakulty i vysokoškolský ústav. Pracovníci fakult osvětlí jednotlivé studijní oblasti, ale i nároky na uchazeče a možnosti jejich uplatnění v budoucí praxi.

Na Dnu otevřených dveří se ke slovu dostanou také současní studenti, kteří těm budoucím představí na příklad své spolky. Univerzita může v budoucím akademickém roce přijmout bez mála tři tisíce studentů.

V pátek 10. ledna se pomyslné dveře Univerzity Hradec Králové znovu po roce otevřou a akademičtí pracovníci za ně pozvou všechny zájemce o studium, koná se totiž Den otevřených dveří. Od rána do odpoledních hodin tak mohou budoucí studenti zavítat do univerzitního areálu Na Soutoku a dozvědět se podrobnosti o nejen studijních oborech všech pěti univerzitních součástí. „Kromě jednotlivých kateder a ústavů se při Dni otevřených dveří představí také studentské organizace působící při univerzitě. Nebude mezi nimi chybět na příklad tým studentů, kteří přiblíží svým budoucím kolegům možnosti výjezdů na studijní stáže do zahraničí, jichž ročně univerzita nabízí několik set. Kromě informací o klasickém studiu pamatuje program také na zájemce o kurzy celoživotního vzdělávání,“ přiblížil páteční program kancléř univerzity Ondřej Tikovský.

Pedagogická fakulta, jež je nejpočetnější součástí univerzity, pak z důvodů předpokládaného velkého zájmu návštěvníků prodlužuje Den otevřených dveří ještě na sobotní dopoledne 11. ledna. "Samostatný Den otevřených dveří uspořádá i Filozofická fakulta, a to 24. ledna 2014 formou workshopů pro středoškoláky. Nabídne tak zážitkový program v každém z oborů, které tato univerzitní součást nabízí," doplnil ještě kancléř univerzity Tikovský.

Univerzitu Hradec Králové v současné době navštěvuje devět tisícovek studentů. UHK na svých čtyřech fakultách a  vysokoškolském ústavu nabízí asi stovku oborů bakalářského, magisterského a doktorského studia. Ke studiu v roce 2014 / 2015 plánuje univerzita přijmout až 2 900 studentů. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Po dvou letech oprav se otevřela budova filozofické fakulty na náměstí Svobody

Významná vzdělávací a výzkumná instituce v Královéhradeckém kraji, Univerzita Hradec Králové (UHK), po dvouleté pauze zpřístupnila zrekonstruovanou budovu filozofické fakulty na náměstí Svobody v Hradci Králové. Opravy vyšly na více jak 200 milionů korun. Na území…
Čtěte více

Dvě stovky studentů hradecké univerzity pomáhají dětem s online výukou

Sami mají distanční výuku, která je pro ně jistým nepohodlím, ale i tak pomáhají. Řeč je o dvou stovkách budoucích učitelů z Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové, kteří momentálně pomáhají dětem na základních školách s online výukou, informuje Český rozhlas Hradec…
Čtěte více

Promoce se kvůli pandemii nekonají, na univerzitu nastoupí jen zlomek zahraničních studentů

Na Univerzitu Hradec Králové začnou přijíždět v druhé polovině září jako každý rok zahraniční studenti. Tento semestr jich ale kvůli pandemii koronaviru bude studovat v Hradci Králové zhruba jen desetina, převážně ze zemí Evropské unie. Univerzita zrušila i všechny ceremonie…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme