Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK | play-off |

Hradecká extraligová sezóna končí

Foto: HC Mountfield HK
Foto: HC Mountfield HK

Královéhradečtí hokejisté prohráli na svém ledě v šestém čtvrtfinále se Zlínem 1:2 gólem Čajánka v prodloužení.

Hosté díky tomu ovládli celou čtvrtfinalovou sérii 4:2 na zápasy a postupují do semifinále. Pro hradecké páteční prohra znamená vyřazení z bojů o titul a konec sezóny. I přes nepříznivý výsledek utkání byli hokejisté za své výkony v celém průběhu náročné sezóny odměněni potleskem zaplněných tribun.

První třetina byla s čistým štítem

Utkání příhlíželo 5.742 platících diváků, kteří dlouhou dobu sledovali velmi opatrný hokej založený především na precizní defenzivě ve středním pásmu a snaze neinkasovat jako první.

Ve 12. minutě se do sólového úniku dostal Tomáš Mertl, ale jeho střela do horního růžku zlínské branky neměla potřebnou přesnost. První třetina tak skončila bez branek. 

Zlín využil početní výhodu,
druhá třetina skončila 0:1

Ve druhé části Zlín zlepšil pohyb v útočném pásmu a několikrát dokázal hradecké hokejisty náležitě sevřít. Od poloviny utkání začal Hradec stále častěji podnikat nebezpečné výpady do zlínského obranného pásma.

Pokusy Kudrny, Ptáčka, Haranta či Frühaufa však zlínský golman dokázal zlikvidoval. Tři a půl minuty dělilo hokejisty od druhé sirény, když na trestnou lavici po přísně odpískaném držení putoval Peter Frühauf a o dvacet sekund později jej následoval za sekání Tomáš Harant. Zlínským se tak nabídla dvojnásobná početní výhoda, kterou dokázal využít po pouhých deseti vteřinách Balaštík – 0:1. 

V závěru musel Hradec sebrat všechny síly

Do třetí části hry tak hradečtí museli sebrat všechny síly a pokusit se o vyrovnání. To se jim povedlo ve 48. minutě. Odražený puk se po střele Rastislava Deje ocitl před zlínskou svatyní a Vladimír Škoda jej dokázal dotlačit za brankovou čáru – 1:1. A jelikož do konce řádné hrací doby ani jeden z týmů již branku vsřelit nedokázal, přišlo na řadu dvacetiminutové prodloužení.

V něm byli blíže ke gólu domácí hokejisté, ale zlínská branka jako by byla zakletá. A tak přišel trest.

Pět minut před koncem rozhodčí signalizoval vyloučení na straně domácího celku a hosté hráli v šesti. Početní výhodu dokázal ve vítězství Zlína se štěstím proměnit důrazný Čajánek -1:2. Po vstřeleném gólu přistálo na ledě několik PET lahví hozených hradeckými příznivci, kteří tak chtěli vyjádřit svou nespokojenost s výkonem rozhodčích.

Draisaitl: "Zlín má více play-off zkušeností"

Vyřazení svých svěřenců po utkání okomentoval hlavní trenér Peter Draisaitl takto: „Zápas byl tak trochu zrcadlem celé série, kdy se hra houpala sem a tam. Každý tým měl své chvíle, kdy byl lepší než ten druhý, a žádná náhoda, že se zápasy rozhodovaly až na konci nebo v prodloužení. Zdálo se mi, že jsme v každém ze šesti zápasů mohli vyhrát, ale v klíčových momentech se přece jenom projevilo, že trochu víc těch play-off zkušeností měl Zlín. Chvílemi jsme hráli naivně, v uvozovkách jsme to play-off neuměli, takže to možná koneckonců ten rozdíl byl.“

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme