Štítky: | Rock for People | Magistrát |

Hradec dostal ocenění za svůj přístup k seniorům

Foto | Rock For People
Foto | Rock For People

Za ne zcela obvyklý počin dostal Magistrát města Hradec Králové cenu od Rady vlády pro seniory a stárnutí populace. Magistrát totiž umožňuje ve spolupráci s organizátory hudebního festivalu Rock for People návštěvu koncertu několika desítkám seniorů.

Cenu, která se letos udělovala vůbec poprvé, si představitelé radnice převzali ve čtvrtek 10. října v Praze.

Hradecká radnice spolu s organizátory Rock for People připravila i letos v červenci hradeckým seniorům neobyčejný zážitek. Na letošní festival vypravila tři plné autobusy starších obyvatel města, kteří tak mohli osobně zažít vystoupení sedmatřicetinásobného Zlatého slavíka Karla Gotta.

Nápad na spojení seniorů a "běžných" festivalových návštěvníků našel ohlas nejen u samotných seniorů, ale zaznamenala ho a prvním místem ocenila i porota prvního ročníku Ceny Rady vlády pro seniory a stárnutí populace. Počin královéhradeckého magistrátu uspěl mezi dalšími 73 projekty.

Výběr seniorů měly na starosti zdejší pečovatelské služby. „O místa ve třech autobusech byl mezi seniory obrovský zájem. Karel Gott je v jejich věku, o to přátelštějšího uvítání se mu i z řad našich seniorů dostalo. Koordinaci akce včetně dopravy na místo konání a zpět zajistil odbor sociálních věcí a zdravotnictví královéhradeckého magistrátu, o volný vstup a rezervaci míst pro seniory se postarali pořadatelé festivalu. Jde o dobrý příklad rozvoje mezigeneračního dialogu, který doufám, bude pokračovat i v budoucnu,“ říká náměstkyně primátora s gescí za sociální oblast Anna Maclová.

Zdejší radnice hradeckým seniorům tímto způsobem zpříjemňujeme začátek léta už počtvrté a magistrát si spolupráci s pořadateli festivalu pochvaluje. „Živý koncert senioři prožívají stejně jako mladí a v tu chvíli jsou s mládežníky na stejné lodi,“ popisal autentické dojmy Marek Šimůnek, vedoucí odboru sociálního na královéhradeckém magistrátu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Stížnosti se na magistrát dostanou skrze aplikaci. Vyřešila se jich už tisícovka

Aplikaci Munipolis, díky které je možné nahlašovat drobné závady nebo upozornit na nedostatky ve veřejném prostoru, si od spuštění v loňském říjnu stáhly téměř dva tisíce uživatelů. Jejím prostřednictvím se již podařilo vyřešit tisíc případů po celém Hradci. Aplikace kromě…
Čtěte více

Město chce dát lidem možnost rozhodovat o části rozpočtu. Zatím hledá pro projekt název

Hradec chce zapojit své obyvatele do rozhodování části městských financí. Město už minulý rok spustilo několik participativních aktivit a projektů. Ani v tomto roce nechce od tohoto trendu upustit a tak spustí úplně první ročník participativního rozpočtu u nás. Co to vůbec…
Čtěte více

V Hradci se zřejmě začne za parkování platit i na sídlištích. Radnice zvažuje v systému velké změny

Placené parkování v Hradci Králové až na malé výjimky dosud nepřekročilo hranici Gočárova silničního okruhu. Ale to by se v budoucnu mělo změnit. Možná už příští rok se za parkování začne platit v Malšovicích, na Moravském, Slezském i Pražském Předměstí. Podle radnice mnoho…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme