Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Hokejisté vydřeli tři body proti Zlínu

Hradečtí hokejisté přivítali v neděli v podvečer na domácím ledě celek PSG Zlín a měli po pátečním matném výkonu a prohře s Mladou Boleslaví 1:4 co napravovat. Zlín však od prvních okamžiků dal jasně najevo, že Hradci nedaruje svou kůži lacino. Domácí borci opět vlétli do utkání jako uragán a již dvacet vteřin po úvodním buly si první letka vytvořila velice slibnou šanci, kterou po nádherné sérii rychlých přihrávek zakončoval Tomáš Kontek. Jeho střelu zlínský golman Libor Kasík vyrazil špičkou betonu. Při dalším vstupu hradecké první formace na ledovou plochu se již opět slušně zaplněné ochozy dočkaly gólu. Tvrdou střelu Knotka sice zastavil zlínský obránce, ale puk se odrazil  k Rudolfu Červenému, který bez váhání pohotovou střelou z otočky překonal zlínského brankáře - 1:0.

Ve druhé části hradečtí hokejisté přidali druhou branku. Svou sílu a šikovnost tentokrát předvedla trojice Pilař, Bednář, Courchaine. První jmenovaný poslal přesnou přihrávkou puk Bednářovi, ten žabičkou posunul pohotově Courchainovi, který neváhal a z první poslal kotouč do sítě - 2:0.

Druhý gól Hradce sice nabudil hradecké fanoušky, ale parodoxně více než domácím pomohl zlínským hokejistům, kteří od tohoto okamžiku zvýšili tlak, což Hradci působilo nemalé potíže, stejně jako v předchozích dvou zápasech proti Boleslavi a Plzni. 

Ve třetí třetině si Hradec doslova koledoval. Hráčům chyběl pohyb, puky odskakovaly od hokejek a přihrávky nacházely pouze soupeřovy hole. Trest přišel v 52. minutě. Hradecká obrana nechala trestuhodně hrát v bezprostřední blízkosti Ondřeje Kacetla zlínského Říčka, který se štěstím snížil na 2:1.

Zbytek utkání byl pro hradecké fanoušky doslova utrpením. Sledovali sice bojovný, ale jinak zoufalý výkon svého mužstva, které se dusilo ve vlastní třetině pod drtivým tlakem modrožlutých hráčů. Pokud lze vyzvednout výkon některého z hradeckých hráčů, tak je jím rozhodně Jiří Vašíčka, který se obětavě vrhal do nebezpečných soupeřových střel. Domácí však jednogólový náskok nakonec udrželi a po dvou prohraných utkáních si připisují tři body. 

Utkání však ukázalo, že hokej není pouze o šikovností a zkušenostmi nabitém kádru, ale také o sebevědomí. A to hradeckým hokejistům po vysoké porážce proti Plzni chybělo nejen v utkání proti Zlínu. Šanci na nápravu budou mít hokejisté v pátek na ledě Chomutova a v pondělí proti Karlovým Varům. V těchto zápasech byl měl Hradec získat co nejvíce bodů, které by jej opět vrátily do vrchních pater extraligové tabulky.

O výkonu hradeckých hráčů stručně pohovořil i trenér Pater Draisaitl: "Dvakrát jsme prohráli a bylo vidět, že naše hokejky nejsou až tak klidné a hlavy až tak čisté na ta správná rozhodnutí. Paradoxně nám ani vedení moc nepomohlo. Jakmile na nás Zlín začal trochu tlačit, bylo vidět, že to ještě není úplně stabilní. Chybí nám důležití hráči, které v takových situacích potřebujeme, a na velkou ofenzívu to dneska taky nebylo. Čeká nás ještě práce, o tom víme dlouhodobě. Ale kompliment pro kluky, že si našli cestu a vydřeli velmi důležité tři body."

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme