Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Hokejisté udolali Vítkovice v prodloužení a dál okupují druhou příčku v tabulce

foto: mountfieldhk.cz
foto: mountfieldhk.cz

V úterý v podvečer byl na královehradeckém zimním stadionu na programu duel 22. kola nejvyšší hokejové soutěže. Hradečtí hokejisté v něm před televizními kamerami přivítali celek Vítkovic, kterému patřilo aktuálně osmé místo v tabulce. Naopak Mountfield HK se před utkáním vyhříval na exklusivní druhé příčce před suveréně vedoucí pražskou Spartou a své postavení chtěl před domácí kulisou potvrdit. To se nakonec povedlo a domácí hokejisté před více než třemi tisícovkami diváků zvítězili 2:1 v prodloužení.

Vítězství se však nerodilo lehce. Hradec se opět musel obejít bez zraněných útočníků Jaroslava Kudrny, Rastislava Deje, Lukáše Knotka a Michala Tvrdíka. 

Vítkovice od první minuty potvrzovaly, že na hradecký led nepřijely jenom bránit a snažily se o vstřelení rychlé branky. V prvních deseti minutách byl k vidění oboustranně útočný hokej s mnoha šancemi na obou stranách, který dal vyniknout oběma brankářům. Podstatně více práce však měl v první třetině nakonec brankář hostí Dolejš i když v prvních minutách se spíše zapotil Pavel Kantor.

Hradec však postupně přebral aktivitu a skóre se poprvé měnilo na začátku 19. minuty při hradecké přesilovce. Tvrdou střelu Petera Mikuše hostující brankář ještě vyrazil na hůl Martina Podlešáka, který posunul Rudolfu Červenému a ten zavěsil do prázdné vítkovické svatyně – 1:0.

Druhá třetina přinesla ze strany hradeckých snahu o zvýšení skóre, ale gól diváci neviděli i když Hradec svého soupeře přestřílel rozdílem třídy.

Jeden gól na tři body opět nestačil

Do třetí části hry tak šli hradečtí hokejisté s hubeným náskokem jednoho gólu o který přišli po minutě a jedné sekundě hry. Vítkovickým útočníkům se konečně podařilo vnést zmatek do zatím téměř bezchybné hradecké obrany. Nahrávka vítkovického Rudolfa Huny zpoza branky našla hůl Karola Slobody, který pohotovou střelou našel mezírku mezi betony Pavla Kantora – 1:1.

Vítkovice však vstřelený gól nevyprokoval k drtivému náporu a snaze rozhodnout v normální hrací době. Nepodařilo se to ani domácím a na řadu tak přišlo pětiminutové prodloužení. Neuplynula ani minuta a hradecké tribuny mohly začít slavit vítězství. René Vydarený vyslal tvrdou střelu mimo hostující bránu, puk se odrazil od zadního mantinelu ke kapitánovi hradeckého týmu Jiřímu Šimánkovi, který ho neomylně poslal do vítkovické branky – 2:1.

Divácí opět na jedničku

Utkání se opět hrálo před výbornou diváckou kulisou. Možná i díky televiznímu přenosu si tentokrát cestu do hlediště hradeckého zimního stadionu našlo pouhých 3098 diváků, ale i tak měli domácí hokejisté hlasitou podporu a po utkání se opět dočkali potlesku ve stoje. Své kvality tradičně potvrdil hradecký kotel. 

Trenér Peter Draisaitl okomentoval výkon svých svěřenců takto: „Zdálo se mi, že nám přece jenom už trochu ubývaly síly, v poslední době jsme ztratili hodně hráčů a zápasů bylo dost, takže menší únava už na naší straně byla vidět. V některých fázích zápasu jsme měli problémy, ale jinak jsme toho Vítkovicím moc nedovolili. Když prohraješ zápas a potom boduješ, je to fajn, a my jsme s tímto večerem spokojeni.“

Hradečtí hokejisté sehrají další utkání v pátek na ledě Zlína a na domácím stadionu se představí v neděli proti beznadějně poslednímu Chomutovu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme