Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK | třinec |

Hokejisté tříneckou ocel neutavili ani počtvrté v sezóně

foto. mountfieldhk.cz
foto. mountfieldhk.cz

Podruhé v této sezóně zavítal na královehradecký zimní stadion současný lídr extraligové tabulky celek Třince a opět si z Hradce odváží plný tříbodový zisk, tentokrát za výhru 3:0. Třinec sice do Hradce Králové nepřivezl ani zdaleka všechny své opory a tak se v sestavě hostí neobjevil například  Adamský, Polánský, Klesla, Irgl či Klepiš. Naopak trenér Mountfieldu HK Peter Draisaitl  mohl do sestavy zapojit hned trojci navrátilců z marodky. Do první lajny se vrátili Jaroslav Kudrna a Tomáš Mertl a místo po nemocném Šimánkovi zde zaujal další uzdravený Tomáš Pospíšil. Ani tato optická převaha nestačila na to, aby domácí tým získal převahu na ledové ploše.

Průběh utkání by se dal shrnout velmi jednoduše. Pět tisíc diváků v ochozech sledovalo hokej, který postrádal atraktivitu, herní nasazení, osobní souboje a dokonce i střelbu. Skóre utkání otevřel v 10. minutě třinecký Hrňa, který nic neřešil a od mantinelu tvrdě a přesně zamířil na vzdálenější tyč Kacetlovy branky a bylo to 0:1. 

Více aplausu než hokejisté za výkon předvedený v první třetině sklidili o první přestávce Bob a Bobek, králíci z klobouku. Přesněji řečeno oficiální maskoti letošního  Mistrovství světa v ledním hokeji, které se v květnu uskuteční v České republice.

Přesilovka šest na tři

Ani druhá třetina na atraktivitě nepřidala a o největší drama se postaral paradoxně Třinec. V závěru druhé třetiny za stavu 0:1 putoval na trestnou lavici domácí Rudolf Červený za hákování a tři sekundy později jej doplnil i Kukumberg za vyhození puku přes hrazení. Třinci se tak nabídla  dvojnásobná přesilovka. Kdo očekával, že hrát se bude pět na tři byl na omylu. Třinecký trenér Kalous odvolal brankáře a nahradil jej dalším hráčem v poli. Trojce hradeckých statečných tak čelila šestici třineckých. To byla situace při které mohl Třinec zápas téměř definitivně rozhodnout, avšak zároveň se hradeckým v kritickém okamžiku otevřela možnost ke srovnání skóre. To se málem povedlo, ale Knotkovo vyhození puku přes celé hřiště jen o pár centimetrů minulo třineckou svatyni.

Co se Třinci nepovedlo v závěru druhé části hry to dokonal hned na začátku třetí třetiny. Odraženou střelu dorazil do sítě podruhé v utkání Hrňa – 0:2. Hradec se nezmohl na větší odpor a tak byla jeho závěrečná power-play spíše úsměvnou záležitostí při které inkasoval třetí branku z hole Rákose – 0:3.

Trefný komentář k utkání poskytl novinářům trenér Draisail: "Nemusíme to komplikovat. Co měl na ledě Třinec, to nám chybělo. Nasazení, bojovnost. Chtěli jsme zápas odehrát lehkou cestou, ale takhle ho nikdy nemůžeme vyhrát. Jediná lajna, která trochu něco zkusila, byla ta čtvrtá. První tři neudělaly šedesát minut ale vůbec nic."  

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme