Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Hokejisté podlehli Vítkovicím po nájezdech

foto: HC Mountfieldhk.cz
foto: HC Mountfieldhk.cz

Po olympijské přestávce se v úterý na královehradecký zimní stadion vrátila hokejová extraliga. Domácí hokejisté v duelu 48. kola přivítali tým HC Vítkovice Steel. Pro oba týmy bylo utkání velmi důležité. Před ním byly Vítkovice v tabulce na šestém místě se ztrátou pěti bodů na pátý Hradec. Šlo tedy o tzv. souboj o šest bodů v němž byli nakonec šťastnější hosté, kteří si z Hradce odvážejí dva body za vítězství po samostatných nájezdech.

Utkání nezačalo pro domácí zcela ideálně. Už po 34. vteřinách hry musel brankář Pavel Kantor lovit puk ze sítě své branky po šikovné střele přes obránce, kterou z mezikruží vyslal Petr Strapáč – 0:1. Přestože byli hradečtí hokejisté střelecky aktivnější a svého soupeře přestříleli v poměru 11:5, museli si diváci na další gól počkat až do druhé třetiny. Ještě před tím však sledovali nepříjemný moment, kdy po zákroku hostí zůstal za domácí brankou ležet z bolestivou grimasou ve tváři René Vydarený. Stalo se tak v čase 20:35 a na led musela být povolána nosítka. Slovenský reprezentant nakonec po svých zamířil do šatny a následně byl odvezen do nemocnice na vyšetření. Hradec tak utkání musel dohrát na pět obránců.
 
Vyrovnání hradeckých přišlo v přesilové hře ve 28. minutě. Po důrazné akci Tomáše Mertla se puk odrazil na hokejku obránce Petera Frühaufa, který usměrnil puk do vítkovické branky – 1:1. Po zbytek druhé třetiny se oba týmy snažily urvat vedení na svou stranu. To se nakonec podařilo vítkovickým krátce před druhou sirénou. Po tlaku domácích přišel rychlý protiútok hostů, který byl zakončen pohlednou souhrou a střelou Rudolfa Huny do odkryté branky Pavla Kantora – 1:2. 
 
Od první minuty třetí třetiny si Hradec dokázal vytvořit mírnou herní převahu a svého soupeře tlačil. Ve 46. minutě vybojoval střelec první branky Peter Frühauf u mantinelu puk a poslal jej do míst, kde tušil své spoluhráče. Povedlo se. Kotouč zamířil přesně na hůl dobře postaveného Tomáše Pospíšila, který premiérovou trefou v hradeckém dresu vyrovnal – 2:2.
 
Další gól již hradečtí diváci do konce třetí třetiny i přes slibné šance domácích hokejistů neviděli a tak muselo přijít na řadu prodloužení. I v něm byli blíže ke gólu domácí. Všechny jejich šance, někdy i se štěstím, zlikvidoval vítkovický brankář Šindelář. 
 
O prémiovém bodu a vítězi utkání musely tedy rozhodnou samostatné nájezdy. Jako první se exekuce ujal kapitán domácích Jiří Šimánek, ale neproměnil. Na druhé straně se s pukem rozjel Strapáč, který Kantora překonal. Když pak neuspěl ani hradecký Jaroslav Kudrna, jehož pokus skončil na tyčce a za Vítkovice byl úspěšný Ondřej Roman, bylo o vítězi rozhodnuto.
 
Peter Draisaitl (Mountfield HK):  "Bod beru. Dlouho jsme nehráli a zápas se pro nás nevyvíjel zrovna optimálně. Dostali jsme z první střely gól, pak nám vypadl Renda Vydarený… Měli jsme sice nějaké šance, ale dvakrát jsme skóre dotahovali, takže opakuji, že bod beru."

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme