Hokejisté nestačili na celek Luleå Hockey a prohráli těsně 1:2

Jedna z mnoha pohledných akcí Mountfieldu HK.
Jedna z mnoha pohledných akcí Mountfieldu HK.

Hradečtí hokejisté klubu Mountfield HK sehráli v pátek v podvečer na zimním stadionu v Hradci Králové třetí utkání v rámci mezinárodní soutěže European Trophy. Proti nim se na ledovou plochu postavili hráči švédského klubu Luleå Hockey, který je současným vícemistrem švédské Elitserien a zároveň i úřadujícím mistrem European Trophy.

Zápas měl pikantnější příchuť, jelikož ve stejném švédském klubu před lety působil a v sezóně 1995/96 s ním získal švédský titul současný hradecký asistent hlavního trenéra a mistr světa z vídeňského šampionátu v roce 1996 Jiří Kučera.

Kučera ke svému působení v tehdejším týmu Luleå Hockey před pátečním zápasem dodal: „Na Luleu vzpomínám velice rád, nicméně pro nás je to přípravné utkání jako každé jiné. To, že tam mám kamarády a známe se, nic neznamená. Do utkání jednoznačně půjdeme s tím, že chceme vyhrát.“

Avšak ani ve druhém představení před domácími fanoušky nedokázali hokejisté Mountfieldu HK pod taktovkou trenéra Draisaitla zvítězit a prohráli po sympatickém a bojovném výkonu se švédským celkem těsně 1:2 po třetinách 0:1, 1:0, 0:1.

Naopak  Luleå je i v letošním ročníku European Trophy opět suveréní se stoprocentní úspěšností a jeho dosavadní jízda letošním ročníkem pouze potvrzuje kvalitu švédského hokeje. Zvítězil ve všech dosavadních odehraných zápasech, když kromě Mountfieldu HK porazil v domácím prostředí celek Hamburg Freezers 3:1 a Eisbären Berlin na jejich ledě 4:1.

Hradečtí fanoušci si tak na historicky první vítězství svého nového klubu v domácím prostředí budou muset počkat minimálně do dalšího zápasu. Šanci na reparát budou mít hokejisté Mountfieldu HK na královehradeckém zimním stadionu již tuto neděli 25. srpna. Zápas začíná v 17:00 hodin a s soupeřem jim bude silný finský klub Oulun Kärpät.

V pátečním utkání branku domácích vstřelil Roman Vráblík po asistenci Tomáše Knotka, za hosty skorovali Linus Klasen, kterému na gól přihrávali Niklas Olausson a Jonan Forsberg. Druhou trefu přidal sedm minut před koncem Lucas Wallmark.

Ve třetím soutěžním utkání European Trophy tak hradečtí hokejisté nezískali ani bod a na svém kontě tak mají celkem tři body  za jedno vítězství a dvě prohry.

Utkání na hradeckém zimním stadionu sledovalo 1098 diváků, kteří opět odměnili každou povedenou akci domácího týmu potleskem.

Polepený autobus Mountfield HKPolepený autobus Mountfield HK

Večerní zápas však nebyl jedinou páteční událolstí spojenou s hradeckým hokejem. Svoji premiéru v ulicích Hradce Králové si odbyl i zbrusu nově polepený autobus MHD v klubových barvách. První jízdu absolvoval na trase číslo 13 mezi Rusekem a terminálem hromadné dopravy.


Kromě loga, hokejových motivů a klubových barev nese na jedné boční straně i tváře Jiřího Šimánka a Františka Ptáčka, kteří by v nadcházející extraligové sezóně měli patřit mezi hlavní tahouny Mountfieldu HK.

Další z šancí hradeckých. Další z šancí hradeckých.
Hradec právě vstřelil branku. Hradec právě vstřelil branku.
Hradečtí hokejisté oslavují úspěšnou trefu Vráblíka. Hradečtí hokejisté oslavují úspěšnou trefu Vráblíka.
Nová kostka na hradeckém zimák Nová kostka na hradeckém zimák
Minuta do konce. Mountfield hraje power-play. Minuta do konce. Mountfield hraje power-play.
Jedna z posledních šancí na vyrovnání. Jedna z posledních šancí na vyrovnání.
zdroj: mountfieldhk.cz zdroj: mountfieldhk.cz
Fandové z dalekého severu. Fandové z dalekého severu.
Závěrečná děkovačka fanouškům za podporu. Tak zase příště. Závěrečná děkovačka fanouškům za podporu. Tak zase příště.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme