Evropská hokejová elita se v srpnu a září představí v Hradci

Logo European Trophy
Logo European Trophy

Svátek hokeje. I tak by se dal nazvat srpen a začátek září na hradeckém zimním stadionu. Hráči mužstva Mountfield HK sehrají ještě před začátkem extraligy během letní přípravy několik zápasů v rámci prestižní mezinárodní soutěže European Trophy.

Na hradecký led zavítají špičková mužstva jako je Kometa Brno, švédský klub Luleå Hockey, finský Oulun Kärpät či rakouský EC Red Bull Salzburg. Venkovní zápasy sehraje mužstvo proti vítězi loňského ročníku extraligy Plzni, dále se utká s  Eisbärenem Berlín či celky Hamburg Freezers a EC Red Bull Salzburg.

Hradečtí hokejisté tak v rámci svých zápasů narazí na všechny tři minulé vítěze soutěže. Prvnímu ročníku kraloval Salzburg, poté zvítězil Eisbären Berlín a loňský ročník ovládl švédský tým Luleå Hockey.

Prestižní mezinárodní soutěže European Trophy se stejně jako vloni účastní 32 mužstev ze sedmi zemí Evropy, včetně sedmi zástupců z České extraligy. Chybět tak nebude ani vítěz loňského ročníku domácí soutěže HC Škoda Plzeň, dále celky HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, Bílí Tygři Liberec, HC Sparta Praha, HC Kometa Brno či Piráti z Chomutova.

Kvůli olympijskému turnaji, který se hraje příští rok v Soči byl program letošního ročníku upraven. Základní část bude sehrána v průběhu srpna a září ve čtyřech divizích po osmi soupeřích, kdy se každé mužstvo v rámci divize utká s každým jednou a jedním týmem dvakrát. Dohromady tak sehraje každý účastník osm zápasů.  

Od 19. do 22. prosince se odehraje finalový turnaj Red Bulls Salute, kterého se zúčastní vítězové divizí a nejlepší mužstvo ze druhé pozice všech čtyř divizí. Účast na finálovém turnaji má jistou jedině pořadatel závěrečných bojů Eisbären Berlín. Finanční dotace turnaje je 390 tisíc euro.

Rozpis zápasů mužstva Mountfield HK v European Trophy

  • 13. 8. 2013 v 17.30 hod - HC Škoda Plzeň vs. Mountfield HK
  • 15. 8. 2013 v 17.30 hod - Mountfield HK vs. HC Kometa Brno
  • 23. 8. 2013 v 17.30 hod - Mountfield HK vs. Luleå Hockey (Švédsko)
  • 25. 8. 2013 v 17.00 hod - Mountfield HK vs. Oulun Kärpät (Finsko)
  • 30. 8. 2013 v 19.30 hod - Eisbären Berlin (Německo) vs. Mountfield HK
  • 1. 9. 2013 v 14.30 hod - Hamburg Freezers (Německo) vs. Mountfield HK
  • 6. 9. 2013 v 17.30 hod - Mountfield HK vs. EC Red Bull Salzburg (Rakousko)
  • 8. 9. 2013 v 17.30 hod - EC Red Bull Salzburg (Rakousko) vs. Mountfield HK

Účastníci European Trophy 2013

Severní divize:

EC Red Bull Salzburg (AUT); Eisbären Berlin (GER); Hamburg Freezers (GER); HC Kometa Brno; Mountfield HK; HC Škoda Plzeň; Luleå Hockey (SWE); Oulun Kärpät (FIN)

Jižní divize:

Piráti Chomutov; HC Slovan Bratislava (SVK); HC Sparta Praha; HV71 (SWE); JYP Jyväskylä (FIN); KalPa Kuopio (FIN); Linköpings HC (SWE); UPC Vienna Capitals (AUT)

Východní divize:

Bílí Tygři Liberec; Brynäs IF (SWE); Djurgårdens IF (SWE); HC ČSOB Pojišťovna Pardubice; HC Fribourg-Gottéron (SUI); SC Bern (SUI); Tappara Tampere (FIN); TPS Turku (FIN)

Západní divize:

Adler Mannheim (GER); ERC Ingolstadt (GER); EV Zug (SUI); Frölunda Indians (SWE); Färjestads BK (SWE); IFK Helsinky (FIN); Jokerit Helsinky (FIN); ZSC Lions (SUI)

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme