Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Hokejisté mají další dvě posily a zpestří si přípravu přípravnými zápasy

Posila ze zámoří Collin Valcourt | Zdroj: HC HK
Posila ze zámoří Collin Valcourt | Zdroj: HC HK

Do startu hokejové extraligy zbývá více než měsíc a příprava hokejistů na další ročník nejvyšší soutěže nabírá na obrátkách. Již včera vyjeli hradečtí hokejisté ke svému prvnímu přípravnému zápasu. Ten z důvodu rekonstrukce hradecké haly sehráli na zimním stadionu ve Znojmě proti silnému ruskému celku Amur Chabarovsk, který je pravidelným účastníkem KHL. Utkání skončilo 2:3 po samotstatných nájezdech.

Celkem na hráče Mountfieldu HK čeká sedm přátelských utkání a tři střetnutí v rámci turnaje ve slovenském Martine.

Dnes 7. srpna zajíždí Hradec do Liberce, kde se od 16 hodin utká se zdejšími Bílými tygry. O týden později zavítá hradecký tým na turnaj do slovenského Martina. Zde sehraje v průběhu víkendu utkání proti Piešťanům, Mladé Boleslavi a domácímu celku MHC Mountfield.

K dalšímu přátelskému utkání hokejisté opět zavítají do Liberce. Zde jejich kvalitu v sobotu 23. srpna prověří další účastník KHL Admiral Vladivostok. Utkání startuje v 17 hodin. 29. a 31. srpna čeká hradecké hráče dvojutkání s rakouským Linzem. První z těchto duelů sehrají v Rakousku, druhé je na programu ve Vrchlabí. Další prověrkou budou 2. září na znojemském zimním stadionu domácí Orli. Poslední utkání v rámci přípravy na exraligu a zároveň první utkání před domácími fanoušky v nově zrekonstruované hradecké hokejové hale sehrají hokejisté v pátek 5. září od 18 hodin proti německému celku Straubing Tigers.

Na hradeckém ledě se prohání posila ze zámoří

Jak jsme již informovali v článku „Posílený kádr hradeckých hokejistů zahájil přípravu na ledě", hráčské složení hradecké kabiny doznalo výrazných změn. Další posily, tentokrát do útoku, zakotvily na soutoku Labe a Orlice o uplynulém víkendu. O šanci stát se stabilním hráčem v týmu Petera Draisaitla se porve mladičký, jednadvacetiletý Kanaďan Collin Valcourt. Hráče, který doposud nastupoval v zámořské WHL, si při své dovolené vyhlédl sám hlavní kouč.

Collinovo budoucí působení v Hradci okomentoval generální manažer Aleš Kmoníček: „Příchod Collina Valcourta je především zásluhou Petera Draisaitla, který jej celou sezónu sledoval, a to díky tomu, že Collin nastupoval s Leonem v jednom útoku, tudíž má o tomto hráči přehled a ví, co od něho očekávat. Já osobně si slibuji oživení hry, zvýšení důrazu a přímočarosti.“ 

Komando slovenských hokejistů v barvách Hradce doplní Roman Kukumberg, který je oproti Collinu Valcourtovi zkušeným harcovníkem. Loňskou sezónu strávil ve Slovanu Bratislava a předtím sbíral cenné zkušenosti v KHL. Před deseti lety byl draftován Torontem, avšak do do hlavního týmu se neprobil.

„Jsem velmi rád, že se nám podařilo dotáhnout jednání s tímto hráčem do konce, jelikož Roman Kukumberg by měl být tím centrem, kterého jsme hledali celou sezónu, respektive v to pevně věříme. Prakticky mu neschází nic – má zkušenosti, hrál KHL, umí zakončit, je produktivní,“ řekl k příchodu Kukumberga Kmoníček

Zásadní změny v rozmístění čar na ledě

Hokejoví fanoušci si po příchodu na zimní stadion patrně všimnou nezvyklého umístění modrých čar a nápadně krátkého středního pásma. To je způsobeno změnami v pravidlech, které se dotknou všech hokejových soutěží řízených ČSLH. Modré čáry budou namalovány ve vzdálenosti 22,86 metrů od zadního mantinelu, což je o 150 cm více oproti předchozím ročníkům. Střední pásmo tím, na ledové ploše o celkové délce 60 metrů, získá šířku 14, 28 metru. Celkově tedy dojde k jeho zkrácení o tři metry. Zvětšení třetin bude mít patrný vliv na samotnou hru. Zrychlí a zjednodušší se přechod středního pásma, pro útočící tým se otevře větší prostror pro kombinaci v útočném pásmu, obranci budou mít více prostoru na zachytávání kotoučů na modré čáře. Naopak směrem k vlastní brance bude práce obránců daleko komplikovanější.

foto: montrealgazette.com, hokejakartinas.lv, www.spokesman.com

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

NHL Global Fan Tour vás nechá nahlédnout do zákulisí nejlepší ligy světa. Exkluzivně v hradeckém Futuru.

Zatímco hvězdám v NHL pomalu vrcholí sezóna, tak fanoušci nejprestižnější hokejové ligy světa mohou zažít pravou zámořskou atmosféru kousek od domova. Už 11. května míří do obchodního centra Futurum Hradec Králové exkluzivní NHL Global Fan Tour. Návštěvníci všech věkových…
Čtěte více

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme