Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Posílený kádr hradeckých hokejistů zahájil přípravu na ledě

Foto: HC Mountfield HK
Foto: HC Mountfield HK | autor: hradeckralove.cz

Před více než týdnem vyjeli hokejisté královehradeckého hokejového klubu na ledovou plochu, čímž po třítýdenní dovolené zahájili další část přípravy na nový extraligový ročník. Na první pohled jsou v kádru patrné některé změny v sestavě, ke kterým došlo po skončení předchozího ročníku. Na ledě chyběla desítka hokejistů z loňského kádru jako například Podlešák, Langhammer, Ptáček, Harant, Květoň, Švihálek či Vladimír Škoda. Vedení klubu také neprodloužilo kontrakt osmatřicetiletému hradeckému odchovanci Josefu Marhovi, který do Mountfieldu HK přišel v polovině loňské sezóny z Pardubic.

Legie slovenských hráčů v barvách Hradce se rozšíří

Naopak pod Bílou věž zamíříli další dva hráči původem ze Slovenska. Prvním z nich je pětadvacetiletý útočník David Skokan, který poslední dvě sezóny odehrál v pražské Slavii. Svoji kariéru však tento technicky šikovný hráč začal v Popradě, odkud před devíti lety zamířil do zámoří. Zde si jej jako 197. v pořadí vyhlédli New York Rangers. Do prvního výběru se však nedostal a slavnou NHL neokusil. Po návratu se přes Slovan Bratislava probil do základní sestavy Slavie. Loňskou sezónu zakončil až na mistorvství světa.

Generální manažer hradeckého klubu Aleš Kmoníček jeho příchod okomentoval slovy: „Dávida jsme sledovali delší dobu. Pevně věříme, že jeho herní styl, variabilita, kvalitní bruslení i zakončení nám pomůže zvýšit produktivitu.“

Druhou posilou původem ze Slovenska je obránce Tomáš Slovák. Odchovanec Košic hájil v posledních dvou letech barvy Plzně, se kterou oslavil svůj druhý ligový titul. První trofej získal v sezóně 2008/2009 s rodnými Košicemi.

Kromě české a slovenské ligy si zahrál ve Švédsku, Finsku, Německu či Bělorusku a okusil též ruskou KHL. V roce 2001 byl draftovám jako číslo 42 Nashvillem. Velmi blízko má i do slovenského národního týmu, kde si naposledy zahrál v sezóně 2012/2013.

Do povědomí českých fanoušků se zapsal neuvěřitelným gestem fair-play v barvách Plzně. Tehdy třináct vteřin před koncem v sedmém rozhodujícím finále mezi Plzní a Zlínem přiznal teč puku, kterou žádný z rozhodčích neviděl. Díky této přiznané teči se vhazovalo v plzeňské obranné třetině. Zlín dokázal po vyhrané buly srovnat skóre a zápas putoval do prodloužení.  

„Tomáš je obránce, kterého jsme hledali především do přesilovkové formace. Má kvalitní střelu a dovede podpořit ofenzívu. Velkou roli zde hrály i jeho velké zkušenosti z jeho předchozích zahraničních angažmá,“ konstatoval o jeho příchodu do Hradce Králové Aleš Kmoníček. 

Východočeské derby okoření příchod Jiřího Vašíčka

Ještě v loňské sezóně hájil barvy odvěkého rivala hradeckých fanoušků Pardubic. Dnes však sebevědomě prohlašuje, že Pardubice jsou již uzavřená kapitola a je nesmírně natěšen na účinkování v barvách Hradce. Řeč je o obětavém obránci Jiřím Vašíčkovi.

Není pochyb o tom, že hradecký Mountfield potřeboval právě obránce, který chodí do všech soubojů naplno, nebojí se ran a je ochoten se za své spoluhráče i poprat. Na svém kontě má Vašíček přes čtyřista startů v extralize, ve kterých dokázal nasbírat na obránce uctyhodných 84 bodů. Jiří Vašíček si kromě Pardubic zahrál i šest sezón ve Slavii či Kometě Brno.

Do příprav A-týmu nastoupí i junioři

Do přípravy A-týmu zasáhne i několik juniorů, na příklad René Piegl, Ondřej Kovářů, Jiří Uhlík či Ondřej Kopta. Všichni mají šanci si v příští sezóně zahrát extraligu, ale patrně hlavním úkolem pro ně zůstane pomoci juniorské kategorii mezi extraligovou elitu.  

Ještě se hledá centr a křídlo

Tím však výčet posil pravděpodobně nekončí. „Není žádným tajemstvím, že potřebujeme jednoho centra a jedno křídlo, hlavně centra hledáme vlastně už druhého. Není to jednoduché, s vytipovanými hráči to nevyšlo, proto jsme se teď koukali všude,“ připustil trenér Hradce Peter Draisaitl. O možnosti, že by se do přípravy zapojil i někdo ze zámoří Aleš Kmoníček a dodal: „Jednáme s více hráči, jeden by snad měl přijít.“

Další hráče bude mít trenér Draisaitl k dispozici formou střídavých startů. Mezi ně patří Martin Vágner, Zdeňek Čáp, Jan Berger, Petr Haluza či Miroslav Třetina. 

foto: HC ČSOB Pardubice, HC Škoda Plzeň, HC Slavia Praha

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme