Štítky: | dálnice | D11 |

Hluk z dálnice u Plačic se bude měřit znovu

Na dálnici je nyní rušněji.
Na dálnici je nyní rušněji. | autor: ŘSD

Na podzim se bude znovu měřit hluk z dálnice D11 v blízkosti místní části Plačice na západním okraji Hradce Králové. Radnice chce jednat s Ředitelstvím silnic a dálnic (ŘSD) o doplnění protihlukových opatření, která by měla obyvatele této místní části chránit před hlukem z dálnice. Měření bude probíhat na dvou místech po dobu dvaceti dní.

Hlukový monitoring u Plačic město nechalo zpracovat již loni. „Jeho výsledky však ŘSD neposkytly dostatečné argumenty k tomu, aby zde vybudovalo protihlukové stěny. Dálnici ale využívá stále více řidičů, zvyšuje se logicky i hluk, který se z provozu na dálnici k Plačicím šíří. Je dobře, že máme u Hradce dálnici, ale nesmí to snížit kvalitu života místních. Necháme hlukovou zátěž změřit znovu, boj za protihluková opatření jen tak nevzdáme,“ říká primátorka Hradce Králové Pavlína Springerová.

Hlukové měření provede na podzim společnost Akustické centrum, město za tuto službu zaplatí necelých 290 tisíc korun. „S občany Plačic jsme se shodli, že je potřeba provést na vybraných kritických místech dlouhodobý hlukový monitoring, který situaci popíše objektivně a během různých meteorologických podmínek. Měřit se tak bude dvacet dní na dvou místech, která se vyberou po konzultaci s komisí místní samosprávy,“ vysvětluje náměstek primátorky Adam Záruba, odpovědný za oblast územního plánování a životního prostředí.

Výsledky hlukového monitoringu, které budou využity pro jednání o vybudování protihlukových opatření u Plačic, bude mít město v závěru letošního roku.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Budoucí trasu dálnice D35 od Hradce do Sadové budou zkoumat archeologové

Archeologický výzkum na trase budoucí dálnice D35 v úseku z Hradce Králové do Sadové začne nejspíš už v září. Trasa prochází územím památkové zóny Bojiště bitvy u Hradce Králové, dají se tedy očekávat četné nálezy. Ředitelství silnic a dálnic uzavřelo smlouvu na zpracování…
Čtěte více

Protihlukové stěny uleví obyvatelům Svobodných Dvorů

Obyvatelé Svobodných Dvorů v Hradci Králové se dočkají nových protihlukových stěn, díky nimž se v jejich lokalitě sníží hluk z blízké dálnice. Zatím probíhají přípravné práce, samotná stavba má být zahájena v úvodu letních prázdnin. S tím se pojí také omezení na téměř…
Čtěte více

Křižovatka u Kuklen by měla být dokončena, výjezd na Jaroměř bude snadnější

Po více než šesti letech od otevření dokončí Ředitelství silnic a dálnic kompletně mimoúrovňovou křižovatku (MÚK) Kukleny na dálnici D11 u Hradce Králové. Dobuduje takzvaný čtvrtý kvadrant. Stavba má přinést bezpečnější napojení na dálnici ze silnice 611 a naopak. Infromaci…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme