Štítky: | Elektrárna Opatovice | Teplo |

Elektrárna Opatovice stále nezdůvodnila zvýšení cen tepla pro hradecké domácnosti

Ilustrační foto | Zdroj: Archiv
Ilustrační foto | Zdroj: Archiv

I přes opakované výzvy ze strany Tepelného hospodářství Hradec Králové (THHK) se stále ještě nepodařilo vedení městské společnosti získat reakci Elektrárny Opatovice (EOP), ve které by bylo zdůvodněno zvýšení nákupní ceny tepla pro THHK z primárních horkovodů o téměř 8,5 procenta. Městská společnost Tepelné hospodářství v minulém týdnu pořadovala oficiální vyjádření k cenové nabídce, kterou od Elektrárny Opatovice obdržela koncem listopadu. Obě společnosti totiž oznámily, že hradecké domácnosti i instituce napojené na odběr tepla z Opatovic, budou v roce 2014 platit opět více. 

Tepelné hospodářství Hradec Králové, které je napojené na horkovod z opatovické elektrárny a je zároveň dodavatelem tepla pro desítky tisíc královéhradeckých domácností a institucí, se od konce listopadu opakovaně snaží získat vyjádření od vedení Elektrárny Opatovice k tomu, proč došlo k tak razantnímu zvýšení ceny tepla. Na vyjádření z EOP se čekalo do pátku minulého týdne. V neděli však městská společnost THHK rozeslala oznámení s tím, že z Opatovic stále ještě nemá žádnou informaci.

"Jsme připraveni podat návrh na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže za účelem posouzení, zda-li nedochází k porušování veřejné soutěže na sekundárním trhu z titulu využití monopolního postavení Elektrárny Opatovice," uvedl už minulou středu Jiří Seidl, ředitel městské společnosti Tepelné hospodářství Hradec Králové. "Uvidíme, zda z Opatovic budou ochotni ceny snížit," poznamenal ještě Seidl.

Vedení hradecké distribuční společnosti tedy dosud chybí nutné podklady pro další plánování toho, o kolik se ve finále bude pro rok 2014 zvyšovat cena za teplo na území Hradce Králové. Tepelné hospodářství zdůrazňuje, že chce udržet svou pozici jedné z nejlevnějších energetických společností v České republice a také dodává, že do konečných cen se nepromítne celý nárůst nákladů na nákup tepla z Opatovic.

Tepelné hospodářství Hradec Králové by nyní mělo od Elektrárny Opatovice obdržet vyjádření v náhradním termínu, tedy během tohoto týdne.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Příští rok sáhnou hlouběji do kapes Hradečané i návštěvníci města

Život ve městě se od příštího roku zdraží. Teplo o víc než čtvrtinu, voda o 12 procent. V Hradci porostou ale i další služby, bez kterých se běžný člověk neobejde. Vyšší bude cena za popelnice a hovoří se také o zvýšení ceny jízdného v MHD. Kvůli zdražení tepla stoupne například…
Čtěte více

Příčiny havárií na horkovodech, které omezily dodávky tepla, se budou šetřit

Do čtvrtečního rána se mnozí obyvatelé Hradce, Pradubic a Chrudimi probudili do chladna. Mohly za to poruchy na hlavních napaječích z opatovické elektrárny. Kvůli nim se pak musela odstavit celá soustava. Po stabilizaci sítě a obnovení tlaku v soustavě byly, díky uvedení…
Čtěte více

Ceny za teplo z Opatovic by se prudce zvedat neměly

Desítky tisíc domácností, které vytápí Elektrárny Opatovice se zatím nemusí obávat prudkého nárůstu cen. Slibuje to jak elektrárenská společnost, tak Tepelné hospodářství Hradec Králové, které teplem z Opatovic zásobuje většinu Hradce Králové. Opatovické elektrárny zahájily…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme