Štítky: | Volby Hradec Králové |

Domovní schránky zaplaví obzvlášť tučné obálky s volebními lístky

Ilustrační foto | Zdroj: Pixmac.cz
Ilustrační foto | Zdroj: Pixmac.cz

Komunální a senátní volby se kvapem blíží. Na programu jsou už za necelé dva týdny, v pátek 10. a v sobotu 11. října. Pro obyvatele Hradce Králové to mimo jiné znamená, že v tomto týdnu mohou očekávat velkou obálku s volebními lístky. Magistrát proto žádá všechny voliče, aby v následujících dnech vyprázdnili své schránky, aby se do nich zásilka vešla. O nadcházejících volbách bude totiž objemnější, než bývá zvykem.

Obálky s hlasovacími lístky o velikosti A1 přijdou do schránek tento týden

Obálky s volebními lístky budou skutečně objemné. V komunálních volbách se proti sobě v krajském městě utká celkem 15 politických subjektů, volební lístky zde bude mít také 11 kandidátů do Senátu Parlamentu České republiky.

„Obálka s poskládaným hlasovacím lístkem velikosti A1 oboustranně potištěným bude objemnější a z postřehů zapisovatelů okrskových volebních komisí, kteří je adresně doručují, víme, že mívají často problém s přeplněnými schránkami,“ upozornila na problém vedoucí magistrátního odboru správního Ľudmila Ducháčová.

S plnými schránkami se královéhradecký magistrát potýká před volbami pravidelně. Schránky jsou nacpané dlouho nevyzvednutými reklamními letáky či jinými tiskovinami. V mnoha rodinách je voličů hned několik a dostat například čtyři plné obálky do schránky pak bývá velký problém. „Proto bychom byli rádi, kdyby se podařilo domovní schránky v prvním říjnovém týdnu vyprázdnit, aby mohli voliči řádnou cestou celý soubor hlasovacích lístků včetně velkého archu obdržet,“ doplnila Ľudmila Ducháčová.

Pokud někomu hlasovací lístky do schránky z jakéhokoliv důvodu nepřijdou, má samozřejmě šanci vzít si je až ve volební místnosti. K dispozici budou také na ohlašovně Magistrátu města Hradec Králové.

Voliči si mohou zažádat o přenosnou urnu

Jak už bývá zvykem, voliči, kteří se ze závažných zdravotních důvodů nemůžou do volebních místností dostat, mohou zažádat o přenosnou volební urnu. Příslušná volební komise ji k nim doručí.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

K volbám s rouškou a vlastní propiskou. Půjde volit i z auta

O tom, kdo zasedne v novém zastupitelstvu kraje, rozhodnou občané 2. a 3. října. Volba senátora proběhne ve stejném termínu a případné druhé kolo pak 9. a 10. října. Volit se v Hradci Králové bude v 85 volebních okrscích. V souladu s protiepidemickými opatřeními bude možné…
Čtěte více

Nové vedení Hradce začíná pracovat. První kroky? Velké náměstí, Benešova třída, stadion i doprava

Hradec Králové má po říjnových volbách už přes týden nové vedení. Do primátorského křesla usedl bývalý děkan farmaceutické fakulty Alexandr Hrabálek (Nezávislý kandidát za ODS). Vést město mu budou pomáhat čtyři náměstci. Jiří Bláha (ODS), Monika Štayrová (ANO), Věra Pourová …
Čtěte více

Kvůli chystané koalici v Hradci odcházejí dlouholetí členové z ODS

Chystaná křehká koalice, která by měla vzniknout v Hradci Králové, je trnem v oku některým dlouholetým členů ODS. Před několika dny se dohodlo hnutí ANO s ODS a Zelenými, že podepíšou předkoaliční dohodu. Ta by měla v hradeckém zsatupitelstvu 19 hlasů, což je těsná většina. ANO…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme