Štítky: | Krimi | Policie Hradec Králové |

Autobus kličkoval po kruhovém objezdu, jeho řidič si dal borůvkové víno

Odstavený autobus u kruhového objezdu | Foto: Policie ČR
Odstavený autobus u kruhového objezdu | Foto: Policie ČR

Pokud si někdo v pondělí všiml odstaveného staršího autobusu u kruhového objezdu směrem z Hradce Králové na Jičín a bylo mu divné, že autobus u krajnice stojí ráno i odpoledne, máme pro něj vysvětlení.

Řidič autobusu, který vlastně není řidič autobusu, protože oprávnění k jeho řízení nikdy neměl, v pondělí ráno podezřele kličkoval po silnici. Policejní hlídka ho zastavila a při kontrole se nastačila divit - z autobusu na policisty vypadla prázdná lahev od vína a řidiči naměřili přes 1,5 promile alkoholu v dechu.

V pondělí po sedmé hodině ráno kontrolovali hradečtí dopravní policisté ze skupiny silničního dohledu v ulici Koutníkova v Hradci Králové řidiče autobusu zn. Karosa. "Policisté si autobusu všimli již na silnici I/11 při vjezdu do krajské metropole, když řidič zjevně kličkoval po komunikaci a podezřele najížděl ke krajnici," uvedla Lenka Burýšková, tisková mluvčí královéhradecké policie

Autobus jel po silnici I/35 ke kruhovému objezdu u ČKD, kde ho policisté zastavili a nevycházeli z údivu. "Když se otevřely dveře autobusu, místo řidiče spatřili po schodech kutálející se lahev vína, kterou měl řidič po dobu jízdy u sebe. Provedenou opakovanou dechovou zkouškou mu poté naměřili 1,5 a 1,55 promile alkoholu v dechu," popsala Lenka Burýšková.

Policisté však ještě k tomu zjistili, že opilý řidič ani nevlastní a ani nikdy nevlastnil potřebné oprávnění k řízení autobusu. "Navíc zjistili, že má od letošního dubna vysloven zákaz řízení, rovněž za požití alkoholu za volantem," doplnila policejní mluvčí Burýšková.

Dalším šetřením vyšlo najevo, že 51letý řidič z Prahy tento autobus koupil den před incidentem a v pondělí na svou cestu vyjel z Chlumce nad Cidlinou. Žádní cestující se v autobusu naštěstí nenacházeli, ale muže zákona nemile překvapilo "řidičovo" tvrzení, že plánoval v autobuse vozit mladé skauty. "Požití alkoholu před jízdou nijak nepopíral, uvedl, že popíjel borůvkové víno. Policisté řidiči další jízdu na místě zakázali a převezli jej na výslech na policejní služebnu. Současně zahájili ve věci úkony trestního řízení pro podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky a z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání," uzavřela mluvčí Burýšková.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Muž svěřil klíče od bytu řemeslníkům a nestačil se divit, jaké má nocležníky

Obyvatelé jednoho z hradeckých domů zavolali městskou policii na ženu, která je obtěžovala na chodbě, kde dokonce vykonala potřebu. Tvrdila, že si v domě pronajímá byt, ale neměla klíče ani žádné doklady. 
Čtěte více

Hradecká seniorka historce o nehodě syna neuvěřila, jiným podvodníci sebrali statisíce

Když třiadevadesátileté ženě z Hradce Králové zazvonila před Štědrým dnem telefonní pevná linka, vyprávěl jí neznámý muž smyšlenou historku o nehodě jejího syna a chtěl zaplatit 300 tisíc. Seniorka naštěstí neuvěřila. Tak obezřetný ale nebyl muž z Hradecka, který přišel o …
Čtěte více

V Malšovicích se potulovaly krávy, splašenou musela zastřelit zásahová jednotka

Celé středeční odpoledne zaměstnávalo hradecké policisty a hasiče stádo krav, které v Hradci Králové utekly během překládání kamionu nedaleko Všesportovního stadionu. Hasiči varovali obyvatele i školy v okolí, zvířata mohla být nebezpečná. Čtyři krávy se po dlouhých šesti…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme