Štítky: | Kultura | Hudba | Pozvánka | Festival | Divadlo |

Zveme: nováček Chlumfest, malí Zpěváčci a Open Air Program

Open Air Program a divadelní festival začíná už dnes | Foto: OAP
Open Air Program a divadelní festival začíná už dnes | Foto: OAP

Víkedová pozvánka je plná hudebních akcí, ale opomenout nemůžeme ani divadlo, které bude velet královéhradecké kultuře po dalších deset dní.

V sobotu se své premiéry dočká hudební festival v Amfiteátru na Chlumu. Nese prostý název Chlumfest a posluchači na něm najdou dvě scény a na nich na 17 kapel. Na sobotní dopoledne máme pozvánku pro nejmenší hudebníky. V Adalbertinu se rozezpívá přípravné oddělení Českého chlapeckého sboru z Hradce Králové.

Chlumfest letos poprvé, připravené jsou dvě scény

Chlumfest v Amfiteátru na Chlumu nedaleko Hradce Králové je prvním ročníkem hudebního festivalu, který si klade za cíl pohodově namíchat popové a rockové žánry. Dopomůže mu k tomu skoro dvacítka kapel. „Kdo k nám chodí pravidelně, tak se může těšit na naše oblíbené Coctail...alá Motejl a z těch mediálně známějších hudebníků na Jana Záhorovského ze SuperStar, který vystoupí se svou kapelou Sabrage,“ uvedl za organizátory Jakub Zvěřina z Amfiteátru Chlum.

Sobotní večer pak vyvrcholí s nekompromisním rockerem Mothers angels. „Doporučení hodné je také pražské uskupení Vagyny Dy Praga. Už u nás hráli a pro festival si připravili i lehké divadelní vstupy,“ láká i na nehudební část začínajícího festivalu Jakub Zvěřina. Chlumfest tak přivítá také divadelní počiny.

Další informace o akci Chlumfest, včetně možnosti dopravy, se dočte zde. Festival začíná v sobotu v jednu hodinu odpoledne.

Hradečtí Zpěváčci budou v sobotu kouzlit s Milošem Malým

Přípravné oddělení Českého chlapeckého sboru z Hradce Králové, které nese příznačný název Zpěváček, čeká zajímavé rozloučení s uplynulým školním rokem. „Na sobotní dopoledne si kluci připravili program Zpěváčkovské čarování s Milošem Malým. Zábavný hodinový pořad určený předškolním i školním dětem se koná ve Studiu A hradeckého Adalbertina,“ pozvala sbormistryně Simona Hlavatá.

Návštěvníci se mohou těšit na hodinu plnou písniček v podání Zpěváčku i kouzelnické vystoupení mistra republiky v mikromagii Miloše Malého, který je známý z televizní soutěže Česko Slovensko má talent. Program začíná v 10 hodin dopoledne a jsou na něj zváni nejen předškolní a školní děti, ale i jejich rodiče a prarodiče.

Divadelní festival v ulicích Hradce Králové

V kulturní pozvánce na tento víkend nemůžeme opomenout také divadelní festival, který od pátku opanuje Hradec Králové. Informace a zajímavé tipy na divadelní představení najdete na Open Air Program a Divadlo evropských regionů.

Pokud jste nestihli zakoupit lístky na představení festivalu, tak se vydejte na scény pod otevřeným nebem. V rámci Open Air Programu čeká bohatá nabídka také na dětské díky anebo na zájemce o divadelní i nedivadelní worshopy.

Další informace o divadelním festivalu najdete v článku Divadelní festival už za měsíc obsadí scény i ulice Hradce Králové.

Dětská představení se chystají ve stanu v Žižkových sadech | Foto: OAP Dětská představení se chystají ve stanu v Žižkových sadech | Foto: OAP
Malí Zpěváčci se svými vysvědčeními | Foto: M. Sedláček Malí Zpěváčci se svými vysvědčeními | Foto: M. Sedláček

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme