ZVEME: Na vánoční trhy, procházku adventním Hradcem a koncert Dalibora Jandy

Vánoční trhy na Velkém náměstí v Hradci Králové.
Vánoční trhy na Velkém náměstí v Hradci Králové.

Druhý adventní víkend bude v Hradci Králové opět nabitý předvánočními akcemi. Dnes startují v historickém centru města vánoční trhy, Velké náměstí se zaplní stánky i kulturním programem, který potrvá až do Vánoc. Dalibor Janda v Hradci oslaví 70. narozeniny velkolepým koncertem, zažít můžete svítání na Bílé věži nebo procházku adventním městem s průvodcem. Hrát se bude fotbal i hokej.

VÁNOČNÍ TRHY NA VELKÉM NÁMĚSTÍ

Prostory Velkého náměstí se ve dnech od 8. do 22. prosince zaplní prodejními stánky, atrakcemi a scénami s bohatým kulturním programem. S ohledem na předpokládaný velký počet návštěvníků vánočních trhů a jejich bezpečnost, bude omezen vjezd na náměstí pro všechna vozidla mimo zásobování. Dopravu na trhy bude zajišťovat dopravní podnik mimořádnou linkou a vláčkem. Linka pojede téměř každou půlhodinu od Terminálu na Velké náměstí a zpět. Doprava na lince "Vánoční trhy" je pro cestující zdarma.

DALIBOR JANDA - 70 LET

Je to až neuvěřitelné: hudební skladatel, zpěvák s nezaměnitelným hlasem, textař, trojnásobný Zlatý slavík (1986, 1987, 1988), držitel mnoha hudebních ocenění, autor hitů jako Hurikán, Žít jako kaskadér, Kde jsi nebo Oheň, voda, vítr oslaví v roce 2023 své 70. narozeniny. Dalibora Jandu na nedělním galakoncertu doprovodí už jeho takřka kultovní kapela Prototyp, exkluzivním hostem bude Jiřina Anna Jandová a další. Koncert začíná v neděli ve 20 hodin v kongresovém centru Aldis v Hradci Králové. Vstupenky stojí od 790 až do 1190 korun.

PROCHÁZKA ADVENTNÍM HRADCEM

Hradecká kulturní a vzdělávací společnost zve na komentovanou procházku s průvodcem, se kterým můžete prožít vánoční atmosféru krajské metropole. Navštívíte vánočně nazdobená místa na obou březích řeky Labe a možná se dozvíte i něco o historii Vánoc v našem kraji. "Začneme na Pivovarském náměstí, projdeme některé uličky historického centra, zastavíme se u vánočního stromu na Masarykově náměstí. Po nábřeží se vrátíme zpět na staré město, kde prohlídku zakončíme v kapli Městské hudební síně, za zvuků varhan, vůně svářeného vína a vánočního cukroví." V sobotu od 15 do 17:30 hodin, sraz účastníků v 15:00 na Pivovarském náměstí. Trasa není bezbariérová. Délka prohlídky 120 minut. Vstupenky k zakoupení v informačním centru nebo jako eVstupenky. Nelze zakoupit na místě před prohlídkou.

SVÍTÁNÍ NA BÍLÉ VĚŽI 2023

Výjimečnou příležitost prožít svítání z ochozu Bílé věže a vychutnat neopakovatelnou atmosféru probouzejícího se města budou mít nejen Hradečané opět v sobotu v 7:44 hodin. Sraz účastníků vždy nejméně 15 minut před časem svítání - východu slunce před Bílou věží. Počet účastníků je omezen na 30.

VOTROCI VERSUS BANÍK

Utkání fotbalové ligy mezi FC Hradec Králové a FC Baník Ostrava se koná v sobotu od 18 hodin na novém Multifunkčním stadionu v Hradci Králové.

HOKEJISTI VERSUS KOMETA

Hradečtí hokejisté Mountfield HK se v neděli utká s brněnskou Kometou, a to na zimním stadionu v Hradci Králové (ČPP Arena). Utkání hokejové Tipsport extraligy začíná v 17 hodin.

BRUSLENÍ NA ZIMNÍM STADIONU

Veřejné bruslení na zimním stadionu v Hradci Králové probíhá v době zimní sezóny vždy o víkendech, tentokrá v neděli od 14:30 do 16 hodin. Cena vstupného je 60 korun pro děti a mládež, doprovod zaplatí desetikorunu. Bruslení pro veřejnost provozuje v malé hale zimního stadionu královéhradecký hokejový klub. 

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Otevírá se nový lanový park, votroci vyzvou Olomouc

Jaké akce nabídne tento víkend v Hradci Králové? Můžete si zasportovat a přijmout květnovou výzvu ježdění do práce na kole, v kempu Štříbrný rybník se otevírá nový lanový park a pojede se noční jízda na koloběžkách. V Aldisu se koná mezinárodní prodejní výstava minerálů, na…
Čtěte více

NHL Global Fan Tour vás nechá nahlédnout do zákulisí nejlepší ligy světa. Exkluzivně v hradeckém Futuru.

Zatímco hvězdám v NHL pomalu vrcholí sezóna, tak fanoušci nejprestižnější hokejové ligy světa mohou zažít pravou zámořskou atmosféru kousek od domova. Už 11. května míří do obchodního centra Futurum Hradec Králové exkluzivní NHL Global Fan Tour. Návštěvníci všech věkových…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme